24 de febrer de 2020
 

Sánchez llançarà demà en el Fòrum de Davos un missatge de confiança en l'economia espanyola

Publicado 21/1/2020 18:46:36CET
Pedro Sánchez, president del Govern en el 10 Fòrum Exceltur
OMT

MADRID, 21 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, intervindrà aquest dimecres en el plenari del Fòrum Econòmic Mundial, que se celebra en la ciutat suïssa de Davos, un escenari en el qual preveu relatar les seues prioritats econòmiques i llançar un missatge de confiança en la solidesa de l'economia espanyola, han informat fonts de l'Executiu.

Serà la segona vegada que Sánchez assiteix a aquest fòrum, que reuneix l'elit del capitalisme mundial, caps d'Estat i de Govern i activistes socials, però en aquesta ocasió ho farà després d'haver format el primer govern de coalició de la democràcia espanyola amb un partit situat a l'esquerra del PSOE i que tradicionalment ha sospitat de les receptes econòmiques predominants en Davos.

En aquest context, Sánchez farà el dimecres un discurs en el qual posarà l'accent en la importància de la sostenibilitat, la lluita contra l'emergència climàtica i les oportunitats econòmiques que es deriven d'aquesta situació, a més d'insistir en la solidesa de l'economia espanyola i el paper que Espanya vol tindre en el món. També farà al·lusió a l'imminent Brexit i al fet que Espanya vol que la UE tinga una relació el més propera possible amb el Regne Unit.

A diferència dels seus antecessors, Sánchez ha convertit la seua presència en cites internacionals en una constant de la seua forma de governar, convençut que la solució dels problemes interns d'Espanya passa també per l'acció exterior.

Així, a més d'insistir en la seua aposta pel multilateralisme com a forma de gestionar les relacions internacionals, exposarà les seues prioritats econòmiques posant l'accent en dos eixos: la transició ecològica i la revolució digital. De fet, viatjarà acompanyat per les dos vicepresidentes del Govern encarregades d'aquests assumptes: Teresa Ribera i Nadia Calviño, respectivament. Li acompanyen també el seu conseller diplomàtic, José Manuel Albares, i el cap de l'Oficina Econòmica, Manuel de la Rocha.

Sánchez viatja ja aquest dimarts per a assistir al sopar amb motiu del 50 aniversari del Fòrum de Davos, organitzada pel seu president, Klaus Schwab, al que assistiran presidents d'empreses com Nestlé o Siemens i representants internacionals com el secretari general de l'OCDE, José Ángel Gurría i el president del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) Luis Alberto Moreno. Gurría serà l'encarregat d'interrogar a Sánchez el dimecres davant el plenari, una vegada que acabe el seu discurs.

colaboracio