Actualizado 09/03/2022 16:04

Sanitat administra la quarta dosi de la vacuna a 2.683 valencians amb patologies de risc

Administració de la quarta dosi i l'hospital  Dr. Balmis d'Alacant
GVA

   VALÈNCIA, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Sanitat va començar a administrar la quarta dosi de la vacuna enfront de la Covid-19 divendres passat i fins al moment s'han inoculat a un total de 2.683 persones a la Comunitat Valenciana, segons han informat fonts del departament que dirigeix Ana Barceló.

   Aquesta segona dosi addicional s'administra a les persones del grup 7, és a dir, aquelles persones que patixen patologies de risc per a la Covid-19, com és el cas dels pacients en tractament immunosupressor.

   La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, va acordar el passat mes de gener que les persones immunodeprimides reben una quarta dosi de la vacuna contra la COVID-19 als cinc mesos de l'última dosi.

   Així, es va aprovar que les persones que van rebre dosi addicional de vacuna ARNm per estar incloses en el Grup 7 o ser persones que reben tractament amb fàrmacs immunosupressors rebran una dosi de record als 5 mesos de l'última dosi.

   En aquest grup es troben, entre uns altres, persones de molt alt risc, com aquelles amb fibrosi quística, trasplantament de progenitors hematopoètics, trasplantament d'òrgan sòlid i en llista d'espera per a trasplantament d'òrgan sòlid, trasplantament pulmonar, renal, pancreàtic, cardíac, hepàtic o intestinal.

   També malalts de diàlisis de diversos graus, malalties oncohematològics i diversos tipus de malalts de càncer amb o sense quimioteràpia, així com diversos casos de VIH, immunodeficiències o síndromes de Down majors de 40 anys.