Sanitat assegura que donarà resposta a les necessitats de desplaçament de treballadors d'atenció domiciliària

Conselleria de Sanitat
Europa Press - Archivo
Publicado 18/7/2018 18:52:47CET

VALÈNCIA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha assegurat que donarà resposta a les necessitats de desplaçament dels professionals sanitaris dels departaments de salut per a l'atenció domiciliària dels pacients.

Mentrestant, Sanitat ha indicat que estudia "una resposta global, equitativa i consensuada per a abordar un problema oblidat durant molt de temps i que afecta els professionals que realitzen activitat d'atenció continuada".

En un comunicat, el departament que dirigeix Ana Barceló recorda que a partir de l'1 d'agost, data en la qual entra en vigor el nou contracte de transport sanitari, oferirà diferents tipus de solució per al trasllat de personal sanitari durant l'atenció continuada i desplaçament a domicilis.

Paral·lelament, "de manera immediata" es desenvoluparà un contracte de lloguer de vehicles o ús de taxis per a facilitar el trasllat del personal sanitari, per al que la Conselleria convocarà un procés de contractació "obert i ajustat a la normativa vigent, segons les necessitats de cada departament".

Des del departament subratllen sobre aquest tema que "el transport sanitari (de pacients) no ha de confondre's amb el transport de professionals sanitaris: El transport sanitari per carretera està regulat en el Reial decret 836/2012, que defineix les condicions que han de reunir els vehicles, el seu equipament i el personal que els atén".

Sanitat recorda que aquesta normativa qualifica el transport sanitari per estar destinat al desplaçament de pacients. Per contra, el desplaçament del professional per a atendre un avís domiciliari no és transport sanitari, "raó per la qual, per indicació expressa de l'Advocacia, s'ha introduït la citada clàusula d'exclusió del contracte. I en el mateix sentit s'arreplega en l'article 133 del RD 1211/1990 del Reglament de la Llei d'Ordenació del Transport", recalca.

TRANSPORT DE MATERIAL MÈDIC

Respecte al transport d'oxigen, segons la consulta jurídica realitzada per la Conselleria al Ministeri de Foment, "la llei de mercaderies perilloses afecta el transport d'envasos d'oxigen de més de 450 litres, sempre que no se superen els 1000 litres per vehicle". Açò fa que les quantitats que s'utilitzen en els punts d'atenció continuada (envasos de 2 o 5 litres segons casos) queden "molt allunyats d'aquest problema", assenyalen des de Sanitat.

I quant al transport de fàrmacs, remarquen que "la llei de mercaderies perilloses exclou específicament els productes farmacèutics (medicaments) preparats per a la seua ocupació, fabricats i col·locats en envasos o embalatges destinats a la venda al detall", que són els utilitzats en els punts d'atenció continuada, per la qual cosa tampoc existeix problema sobre aquest tema".

colaboracio