Publicado 04/03/2021 18:40CET

Sanitat i les CA acorden mantenir els tancaments perimetrals i el toc de queda de les 22 a les 6 hores per Setmana Santa

Archivo - Agents de la Policia Nacional fan un control de mobilitat
Eduardo Briones - Europa Press - Archivo

No recull la recomanació que els estudiants universitaris no tornen al seu lloc de residència

MADRID, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats i ciutats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha acordat aquest dijous el tancament perimetral de les autonomies i limitar la mobilitat nocturna de les 22 a les 6 hores per Setmana Santa.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, l'acord es ratificarà dimecres en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS). La principal novetat és que s'elimina per falta d'acord que els universitaris no puguen tornar al seu lloc de residència.

El text demana evitar "viatges innecessaris" i insta les autonomies a "no abaixar el nivell d'alerta" les dos setmanes prèvies a Setmana Santa "tot i que els indicadors siguen favorables" i "mantenir les mesures vigents".

Així, la mobilitat es limitarà pel tancament perimetral de totes les comunitats, tot i que amb les excepcions de l'actual estat d'alarma, com "tornar al lloc de residència habitual o familiar" o les causes de força major.

Sanitat i les comunitats opten per no celebrar esdeveniments massius "de qualsevol índole que impliquen aglomeració o concentració de persones". "Les cerimònies en espais tancats seguiran les normes d'aforament i altres mesures segons el nivell d'alerta de cada comunitat".

També es planteja un toc de queda de deu de la nit a sis del matí i una restricció d'aforament en les reunions a un màxim de "4-6 persones". i desaconsella "expressament" les trobades socials a domicilis o altres espais tancats amb no convivents.

Finalment, el Ministeri i les comunitats troben "pertinent" fer una campanya institucional per evitar un relaxament amb el nom 'No salvem setmanes, salvem vides' que s'integra en les estratègies de comunicació per reduir l'impacte de la "fatiga pandèmica" en les mesures de control.

colaboracio