Publicado 17/05/2021 10:58CET

El 'Sea-Eye 4' rescata a prop de 330 migrants en diverses operacions en el mar Mediterrani

Archivo - Arxiu - El barco de rescat 'Sea-Eye 4' de l'ONG alemanya Sea Eye
Jens Büttner/dpa-Zentralbild/dp - Archivo

   MADRID, 17 maig (EUROPA PRESS) -

   El vaixell 'Sea-Eye 4' de l'organització no governamental alemanya Sea Eye ha anunciat el rescat de prop de 330 migrants en el mar Mediterrani en diverses operacions en la zona, inclosa una en la nit del diumenge en la qual han sigut salvats al voltant de cent persones.

   L'organització ha ressaltat a través del seu compte en la xarxa social Twitter que "la tripulació del 'Sea-Eye 4' està treballant al límit" i ha ressaltat que els 99 migrants rescatats en la nit del diumenge "són en la seua majoria sirians". "Hi ha prop de 330 refugiats en el nostre vaixell", ha assenyalat.

   Prèviament, l'ONG havia apuntat al rescat de 50 migrants en tres operacions durant la jornada del diumenge, mentre que 172 persones van ser rescatades en dos embarcacions de fusta en el mar Mediterrani durant la jornada del dissabte.

   El vaixell va iniciar les seues operacions a principis de maig després d'una parada en el port alemany de Rostock per a obtindre queviures i altres materials, en una operació recolzada per United4Rescue, Alliance for Civilian Sea Rescue, i German Doctors, tal com ha arreplegat l'agència alemanya de notícies DPA.

   L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) estima que més de 660 migrants i refugiats han mort enguany intentant creuar el mar Mediterrani per a arribar a les costes europees. La majoria de les víctimes han sigut registrades en el Mediterrani central, on han mort més de 550 persones.

Contador
colaboracio