Publicado 26/10/2020 16:57CET

El sector de l'oci reclama una reunió "urgent" amb Puig per a dissenyar un pla de rescat davant el toc de queda

Barra d'una discoteca
JOAQUÍN CORCHERO / EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Oci, Turisme, Joc i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) ha reclamat una reunió "urgent" i "coordinada" amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a dissenyar un pla de rescat del sector davant allò anunciat del nou estat d'alarma amb toc de queda.

Fotur ha engegat els contactes per a reclamar amb "caràcter urgent" una reunió amb les diferents conselleries per a abordar un pla de rescat que permeta protegir les 2.500 empreses i més de 20.000 treballadors del sector davant les conseqüències de la declaració del toc de queda, "que fa que les empreses es dessagnen lentament i queden sense cap viabilitat".

Al seu juí, l'anunci del toc de queda "obliga a abordar amb caràcter urgent i extraordinari un pla de xoc que permeta congelar l'activitat econòmica del sector de l'oci" tant en relació amb els ERTO, com crèdits ICO o el pagament de lloguers.

Per a Fotur, resulta "urgent" poder abordar un pla de treball "que protegisca els treballadors i les empreses del sector d'una crisi sense precedents provocada per l'emergència sanitària".

"Si tenim en compte que, abans de la declaració del toc de queda el 95 per cent de les empreses del sector consideraven la seua situació econòmica greu o molt greu i que el 69% a penes tenien tres mesos de marge de supervivència, l'anunci de hui pot suposar un desastre sense precedents en l'economia de mercat en impedir desenvolupar l'activitat a tot un sector de l'economia", ha avisat.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  La agonía de un explorador polar, contada por una mancha en su diario

 2. 2

  El Gobierno propone limitar a 6 personas las reuniones en Navidad y toque de queda a la 1.00 en Nochebuena y Nochevieja

 3. 3

  La teniente coronel Silvia Gil, primera mujer que dirigirá una Comandancia de la Guardia Civil al asumir la de Teruel

 4. 4

  Rocío Flores se apunta a la tendencia beauty más arriesgada

 5. 5

  Elena Tablada estalla contra los que cuestionan cómo educa a su hija Ella