Publicado 28/09/2022 13:25

Sergi Campillo serà el portador de la Senyera en la Processó Cívica del 9 d'Octubre

Archivo - El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en imatge d'arxiu
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo

   VALÈNCIA, 28 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El vicealcalde de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, serà el portador de la Senyera en la Processó Cívica del 9 d'Octubre. Campillo ha agraït a l'alcalde, Joan Ribó, la seua confiança en designar-li com a portador: "Per a mi és un grandíssim honor perquè representa als valencians i valencianes".

   Campillo ha destacat en un comunicat que aquest 9 d'Octubre "és molt especial perquè recuperem plenament la normalitat després de la pandèmia del covid 19".

   La Processó Cívica, que recupera enguany el seu recorregut habitual, partirà a les 12.00 hores des de la plaça de l'Ajuntament i seguirà per carrer Sant Vicent, Plaça de la Reina i carrer de la Pau fins a arribar a la Plaça d'Alfons el Magnànim.

   "La senyera és el símbol que millor representa als valencians i valencianes. Representa la nostra voluntat de ser poble. Un poble amb una cultura, una llengua i unes tradicions particulars. Oberta al món però que defèn la seua identitat pròpia", ha expressat Campillo. Per açò, ha dit que per a ell suposa un "grandíssim honor ser el seu portador".

   Una vegada conclosa l'ofrena davant l'estàtua del rei Jaume I en el Parterre, es reprendrà la processó cívica per la calle Pintor Sorolla, carrer de les Barques i Plaça de l'Ajuntament, on es dispararà la mascletà al final del recorregut.

   El programa d'actes per a eixe dia, 9 d'Octubre, es completarà amb l'entrada de Moros i Cristians Ciutat de València per carrer de la Pau, Sant Vicent, Plaça de l'Ajuntament i carrer Marqués de Sotelo, a partir de les 16.30 hores.

   Els actes per a commemorar el 9 d'Octubre començaran el dia anterior, el dissabte 8 d'octubre, amb l'exposició de la Real Senyera en el Saló de Cristall des de les 10.00 fins a les 21.00 hores. L'últim accés serà a les 20.30.

   També en el Saló de Cristall i a partir de les 19.00 hores s'interpretarà el Cant a la Senyera i en la plaça de l'Ajuntament hi haurà mostra de balls i música valenciana. En acabar, Dansà Popular. A les 20 hores, representació de les ambaixades de la conquesta de la plaça dels Furs, organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians. Els actes de la jornada es tanquen a les 23.00 amb el tret de focs artificials des del campus de Tarongers.