El sindicat de l'òpera dels Estats Units investigarà les acusacions d'assetjament sexual contra Plácido Domingo

Publicado 10/9/2019 17:14:06CET
Franz Neumayr/APA/dpa

MADRID, 10 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'American Guild of Music Artists (AGMA), el sindicat d'òpera dels Estats Units, ha anunciat que durà a terme una investigació sobre les acusacions d'assetjament sexual i discriminació contra el tenor espanyol Plácido Domingo davant la "incertesa" de les investigacions que realitzaran els teatres d'òpera.

Tal com ha assenyalat en un comunicat, consultat per Europa Press, després de les denúncies fetes públiques en la premsa, AGMA va exigir que les seues companyies signatàries que empraven a Domingo iniciaren investigacions completes sobre les acusacions contra ell.

No obstant açò, el sindicat assenyala que aquestes companyies "no han estat disposades o no han pogut brindar-li a AGMA suficients garanties sobre l'abast i el moment de les seues investigacions, així com si les troballes es divulgaran públicament o no".

Per açò, el sindicat ha contractat J. Bruce Maffeo de Cozen O'Connor, un exfiscal federal que gaudeix d'una àmplia experiència en la realització d'investigacions similars en nom dels sindicats, per a dur a terme la investigació interna.

"Donada la incertesa que envolta les investigacions de les nostres empreses signatàries, la investigació interna d'AGMA no es limitarà a conductes que van ocórrer en una empresa específica o en un moment en particular", ha assenyalat el director executiu nacional d'AGMA, Len Egert.

Així mateix, Egert ha indicat que aquesta investigació també abordarà "les falles sistémicas dins de la indústria que podrien haver permès que aquesta conducta, si es justifica, continue sense ser qüestionada durant dècades". "A la llum de la serietat de les acusacions i del nombre de membres d'AGMA que poden haver sigut afectats, creiem que aquesta investigació és necessària en aquest moment", sosté.

"La salut i seguretat dels artistes d'AGMA és de summa importància per a la Unió", ha assenyalat el president d'AGMA, Raymond Menard. "Tot artista d'AGMA té el dret absolut d'anar a treballar sense por d'assetjament sexual, discriminació o agressió. Com a sindicat, el nostre treball és assegurar-nos que els nostres ocupadors mantinguen assegurances als nostres membres en el treball", ha agregat.

Contador
colaboracio