Publicado 18/01/2022 11:05

El TEM canta a la dona i a l'intercanvi cultural amb l'estrena a València de 'El Jardín de las Hespérides'

Escena de 'El jardín de las Hespérides'
TEM

   VALÈNCIA, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

   El Teatre El Musical (TEM) de València posarà en escena, el pròxim 29 de gener, a les 19.00 hores, l'espectacle 'El Jardín de las Hespérides', un projecte multicultural creat entre el Marroc i Espanya que naix de l'imaginari femení en un viatge d'anada i tornada entre Casablanca i Valladolid. En el repartiment hi ha tres ballarines valencianes: Paloma Calderón, Lorenza Di Calogero i Ana Lola Cosin.

   Aquest nou projecte de la companyia Alicia Soto-Hojarasca ha obtingut el segell del V Centenari de 1.ª Vuelta al Mundo de Magallanes. A més, s'emmarca dins de la celebració dels 25 anys de trajectòria de la companyia.

   El muntatge es va estrenar el 25 de setembre en el Teatre Calderón de Valladolid, on s'ha gestat gran part del projecte en residència artística. Després de programar-se "amb gran èxit" en diverses ciutats espanyoles, el passat 4 de desembre es va exhibir a Portugal dins de la Muestra Espanha, festival biennal de cultura espanyola promogut pel Ministeri de Cultura i Esport, en el Centre Cultural i Congressos de Caldas da Rainha.

   'El jardín de las Hespérides' és una peça que s'ha anat desenvolupant a través d'un procés d'investigació "exhaustiu" i mitjançant diversos tallers realitzats amb dones marroquines i espanyoles a Casablanca i Valladolid, i que finalment ha pres forma amb la creació d'aquesta peça de dansa-teatre, detalla la sala del Cabanyal-Canyamelar en un comunicat.

   Proposa "un cant a la dona, en un viatge d'anada i tornada entre cultures i les seues peculiaritats", i que serveix per a celebrar els 25 de trajectòria de la companyia Alicia Soto-Hojarasca.

   Les Hespèrides, segons la mitologia grega, eren les melíades, nimfes que cuidaven un jardí albergat per arbres fruiters de pomes daurades que atorgaven la immortalitat. Aquest jardí podia estar situat al sud de la Península Ibèrica o l'Atles marroquí. D'ací prové el títol.

colaboracio