18 de febrer de 2020
 

El Tribunal Constitucional inadmet de ple el recurs dels condemnats de 'La Manada'

Publicado 14/2/2020 19:02:27CET
Fotomontaje dels membres de la Xorrada. (I-D) Ángel Boza, Antonio Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenga, Antonio Manuel Guerrer i Jesús Escudero.
JESÚS PRIETO/ EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 14 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Constitucional ha inadmès de ple el recurs que van presentar els cinc membres de 'La Manada' condemnats per la violació dels Sanfermines del 2016 en no haver justificat l'especial transcendència de la seua petició.

Segons la providència, amb data 25 de novembre del 2019 i a la qual ha tingut accés Europa Press, el tribunal de garanties ha decidit no admetre a tràmit en haver incorregut el recurs en el "defecte insubsanable de no haver satisfet de cap manera la càrrega consistent a justificar l'especial transcendència constitucional, la qual cosa requereix una argumentació específica".

D'aquesta manera, els magistrats del Constitucional ni tan sols han entrat a estudiar el fons del recurs que van presentar José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero, Ángel Boza i Alfonso Jesús Cabezuelo, després que el Tribunal Suprem incrementara a 15 anys la condemna inicial de l'Audiència Provincial de Navarra.

Malgrat aquesta inadmissió, els membres de 'La Manada' ja han recorregut davant totes les instàncies judicials espanyoles, la qual cosa els permet al·legar davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Els cinc van ser condemnats per l'Audiència Provincial de Navarra a nou anys de presó per abús sexual a una jove madrilenya en els Sanfermines del 2016, però al juny de l'any passat el Tribunal Suprem va revocar aquesta sentència i va elevar les condemnes a 15 anys en considerar que el delicte que van cometre va ser el de violació continuada amb les agreujants específiques de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones.

Al guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, l'alt tribunal li va condemnar a dos anys més de presó, un total de 17, com a responsable del delicte de robatori amb intimidació del telèfon mòbil de la víctima.

Contador
colaboracio