Turquia/A.Saudita.- Erdogan afirma que part del material arreplegat en el consolat saudita estava pintat

Publicado 16/10/2018 16:52:36CET

Les autoritats turques van a escorcollar la residència del consul, que ha abandonat el país amb destinació a Riad

ANKARA, 16 Oct. (Reuters/EP) -

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha afirmat que part dels materials que van arreplegar els investigadors en el consolat saudita d'Istanbul té una capa addicional de pintura, encara que espera que "com més prompte millor" es conega una versió "raonable" sobre la desaparició del periodista Yamal Jashogi.

El periodista va desaparéixer després d'entrar el 2 d'octubre al consolat. L'Aràbia Saudita ha negat qualsevol responsabilitat en aquest cas i ha obert les portes de la seua missió diplomàtica a les autoritats de Turquia, que també tenen previst escorcollar la residència del consul.

Els investigadors turcs es van portar proves el dilluns després de l'escorcoll, que es va perllongar durant nou hores, i segons Erdogan parteix del material havia sigut pintat. El president també ha explicat davant els periodistes que els experts van buscar materials tòxics en l'interior de l'edifici.

"Espere que puguem arribar a conclusions que ens porten a una opinió raonable com més prompte millor, perquè la investigació està examinant moltes coses com els materials tòxics i els materials que han sigut eliminats per pintar damunt", ha assegurat Erdogan.

Per la seua banda, el ministre d'Exteriors, Mevlut Cavusoglu, ha indicat que les autoritats turques van a ampliar la seua investigació sobre la desaparició de Jashogi a la residència del consul saudita i a alguns vehicles.

Segons han informat les cadenes de televisió turques, el consul general saudita, Mohamad a l'Otaibi, ha abandonat aquest dimarts Istanbul a bord d'un avió comercial amb destinació a Riad hores abans del registre de la seua residència.

colaboracio