Publicado 27/06/2022 10:11

La Unió Africana condemna el "tractament violent i degradant" a migrants en la tanca de Melilla

Archivo - Arxiu - El president de la Comissió de la Unió Africana (UA), Moussa Faki Mahamat
Dario Pignatelli/European Counci / DPA - Archivo

   L'organisme demana una investigació i recorda als països "les seues obligacions sota el Dret Internacional"

   MADRID, 27 juny (EUROPA PRESS) -

   La Unió Africana (UA) ha mostrat la seua preocupació pel "tractament violent i degradant" als migrants que van intentar creuar la tanca de Melilla i ha reclamat una investigació "immediata" per a aclarir el succés, que s'ha saldat amb la mort de 23 persones.

   "Expresse la meua profunda commoció i preocupació pel tractament violent i degradant a migrants africans que van intentar creuar una frontera internacional des del Marroc cap a Espanya, amb una violència que va causar la mort d'almenys 23 persones i ferides a moltes més", ha dit el president de la Comissió de la UA, Moussa Faki Mahamat.

   Així, ha reclamat una investigació i ha recordat a tots els països "les seues obligacions sota el Dret Internacional de tractar a tots els migrants amb dignitat i prioritzar la seua seguretat i Drets Humans, al mateix temps que s'evita l'ús d'una força excessiva".

   L'Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH) a la ciutat marroquina de Nador va advertir el diumenge que la xifra de cadàvers acumulats en el dipòsit de cadàvers de Nador siga "molt superior" als 27 que ha pogut confirmar la pròpia organització, una xifra superior als 23 morts confirmats pel Marroc.

   El succés va tindre lloc durant un intent de més de 2.000 subsaharians de creuar la tanca de Melilla divendres passat. Més d'un centenar de persones van resultar ferides, inclosos desenes de policies, encara que el diumenge només estaven hospitalitzats 18 migrants i un policia, ingressats en l'Hospital Hassani i en l'Hospital Universitari d'Uchda.

colaboracio