La UPV estalvia 730.000 euros en la factura de climatització després de set setmanes de desconnexió

Archivo - Arxiu - Campus de la UPV
UPV - Archivo
Publicado: lunes, 28 noviembre 2022 18:52

   Les instal·lacions de calefacció s'han engegat aquest dilluns als campus de Vera i Gandia

   VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat Politècnica de València (UPV) ha aconseguit en set setmanes un estalvi energètic de 1.750.000 kWh, la qual cosa suposa un impacte econòmic positiu de 730.000 euros. Aquest és el resultat de la instrucció que va donar el passat 10 d'octubre el Vicerectorat de Desenvolupament Sostenible dels Campus, que suposava la desconnexió dels sistemes de climatització en els tres campus.

   Finalment, la UPV ha engegat aquest dilluns les instal·lacions de calefacció en tots els edificis dels campus de Vera i Gandia, després de la parada realitzada durant els mesos d'octubre i novembre, segons ha informat la institució educativa en un comunicat.

   La vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels Campus, Débora Domingo, ha indicat que, a partir d'aquest moment, els horaris de funcionament "es programaran diàriament conformement a les condicions meteorològiques externes i a les singularitats pròpies de cada edifici i de la seua instal·lació de climatització".

   La UPV compta amb més de 110 edificis censats, des d'aularis, hivernacles, granges, hangars, laboratoris d'última generació, espais singulars fins a xicotetes barraques valencianes, fàbriques modernistes restaurades o moderns pavellons esportius.

   Tots els espais de la universitat han estat monitoritzats constantment i la climatització ha funcionat en aquelles instal·lacions amb requeriments especials. Igualment, l'aire condicionat s'ha connectat "sempre que ha sigut necessari", per exemple, en els salons d'actes on s'han celebrat congressos amb una gran afluència de persones.

   D'acord amb les dades que ofereix el Vicerectorat, les temperatures "s'han mantingut en tot moment --excepte excepcions molt puntuals-- en el rang que marca la norma (entre els 19 i els 27 graus)".

   En el campus d'Alcoi, la climatització "es va connectar ja dilluns passat 21 de novembre posat que, en aquestes dates, les temperatures solen ser més fredes que a València i Gandia".

MÉS ACTUACIONS

   Domingo està "satisfeta" amb el resultat d'aquesta parada, que ha suposat un estalvi de quasi 15.000 euros al dia. Per eixe motiu, ha agraït a la comunitat universitària "tot el suport prestat en la implementació d'aquesta mesura" i ha anunciat més actuacions i inversions en matèria d'eficiència energètica.

   "Seguim treballant en mesures que reduïsquen les emissions i el consum energètic", ha ressaltat, al mateix temps que ha agregat que han concedit una ajuda a la UPV per valor de 631.800 euros per a la instal·lació de fotovoltaica d'autoconsum de 972kW en el campus de Vera.

   "Amb açò, el campus aconseguirà els 1.200kW d'instal·lació de fotovoltaica, la qual cosa equival tota la quantitat executada per la ciutat de Pamplona l'any 2021", ha assenyalat.