Delegació del Govern xifra en un 16,20% el seguiment de la vaga en l'administració central

Sánchez De León Durante La Rueda De Prensa De Balance Del 29M
EUROPA PRESS
Actualizado: jueves, 29 marzo 2012 14:00

Dos guàrdies civils queden ferits lleus amb contusions després d'abalançar-se sobre ells membres d'un piquet en Albuixec


VALÈNCIA, 29 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Delegació del Govern ha xifrat en un 16,20% el seguiment de la vaga en l'administració central a la Comunitat Valenciana, mentre que en el sector privat, segons les seues dades, se situa al 19,6%. La jornada ha transcorregut fins ara amb "absoluta normalitat" i "sense cap tipus d'incidència greu", amb el compliment del "cent per cent" dels servicis mínims.

Així ho ha explicat la delegada del Govern en la Comunitat, Paula Sánchez de León, en una roda de premsa de balanç de les primeres 12 hores de vaga general a la regió. Sánchez de León ha assegurat que la incidència general de l'atur ha estat "baixa", segons els barems oficials, després de ser inferior al 40%.

La delegada ha explicat que en el sector privat el seguiment ha estat del 19,6% en tota la Comunitat i ha detallat que, per províncies, s'ha situat al 26% a València, al 25% a Alacant i al 12% a Castelló. Pel que fa al xicotet comerç, ha apuntat que el suport a la vaga ha estat "gairebé nul", amb incidents menors que, tot i això, "no han impedit l'obertura gairebé en la seua totalitat".

"Afortunadament la primera meitat de la vaga ha transcendit sense cap incident greu, sense cap detingut i només amb algun ferit lleu", ha apuntat Sánchez de León.

INCIDENT EN ALBUIXEC

En este sentit, ha assenyalat que l'únic incident ressenyable s'ha produït cap a les 10.20 hores al polígon industrial Mediterrani d'Albuixec (València), on dos guàrdies civils han resultat ferits lleus, amb contusions, després d'abalançar-se contra ells membres d'un piquet.

Segons ha comentat, una dona ha intentat accedir al seu lloc de treball en cotxe quan un piquet format per unes 70 persones han tractat d'impedir-li l'entrada. En actuar la Guàrdia Civil per a garantir-li el pas, els membres del piquet s'haurien abalançat sobre els agents, causant ferides lleus a dos d'ells.

Fonts de Delegació han precisat que un té una excoriació en el dit índex de la mà dreta i l'altre patix una contusió a la mà dreta. Com a conseqüència d'estos fets, els agents han utilitzat esprai per a dissuadir els membres del piquet, dos dels quals han estat identificats.

ES TRIPLICA EL NOMBRE DE CONCENTRACIONS

Sánchez de León ha destacat que en esta jornada de vaga general s'ha triplicat el nombre de concentracions comunicades a Delegació del Govern respecte a l'últim atur, el setembre del 2010. En concret, en aquella ocasió es van comunicar un total de 24 concentracions, una xifra que este 29M ha ascendit fins a 77.

Per províncies, a València s'han comunicat 7 manifestacions i 13 concentracions, a Alacant 24 manifestacions i 26 concentracions, i a Castelló, 3 manifestacions i 4 concentracions. Sánchez de León ha apuntat que este increment s'emmarca en la tendència en augment d'estes concentracions ciutadanes, comunicades o no, que s'ha vist impulsada especialment des del 15-M. Des de començament d'any, ha assegurat, el nombre de concentracions s'ha multiplicat per cinc.

DESPLEGAMENT POLICIAL

Preguntada pel dispositiu policial desplegat per a la jornada, la delegada del Govern ha assenyalat que s'han atès els punts que es pensaven "més conflictius" i que s'han mobilitzat els efectius necessaris, d'acord a les previsions, per si de cas haguera "algun imprevist".

També ha apuntat que existix un grup de manifestants, format per en entorn a 200 persones, que s'està desplaçant per diferents punts de València, i que ha obligat a tallar el trànsit en el cèntric carrer Colom de la ciutat.

"SATISFACCIÓ DEL GOVERN"

Sánchez de León ha mostrat "la satisfacció del Govern per l'alt grau de compliment de servicis mínims, fonamental en el cas del transport i en els servicis públics" i perquè "ha imperat la normalitat en les principals vies de comunicació". Ha apuntat que el 112 ha registrat un total de 46 incidents, el que confirma la "normalitat" de la jornada.

Així, ha desitjat que la manifestació de la vesprada "discórrega amb absolut civisme", una cosa que en vista dels fets està "segura" que ocorrerà.

BAIXA GAIREBÉ UN 8% EL CONSUM ELÈCTRIC

D'altra banda, la delegada ha informat que el consum elèctric en la Comunitat ha caigut un 7,94%, una xifra "bastant menor a la qual es va produir en l'última vaga del 2010" i que, per exemple, en la central nuclear de Cofrents (València) la incidència ha estat "gairebé nul·la", ja que només han secundat la vaga quatre treballadors.

Pel que fa als incidents menors registrats durant la matinada i primera hora del matí, ha assenyalat que a la província d'Alacant, hi ha hagut presència de piquets a Alacant, Elx i Sant Vicent en l'eixida dels equips de recollida d'escombraries, així com la porta de la universitat alacantina i en els polígons de Pla de Vallonga i Les Talaies.

A Castelló, un piquet en el mercat va impedir l'entrada i eixida de camions entre les 3.00 i les 5.00 hores i a València, un piquet va estar present en Mercavalencia fins a les 3.00 hores i entorn de les 7.00 hores es va interrompre el trànsit en la línia 1 de FGV, entre Campament i Carolinas, per la presència de dos pneumàtics cremant en les vies. Alhora, també un piquet va obligar a tallar el tràfic d'accés al barri de Natzaret i al port.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià