Publicado 16/11/2022 14:19

La Vall de Gallinera relaciona art i medi natural amb les obres de la residència artística Enclave Land Art

El Consorci de Museus mostra a La Vall de Gallinera les obres de la residència artística Enclave Land Art
CULTURA GVA

   ALACANT, 16 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana mostrarà els dies 19 i 20 de novembre a la Vall de Gallinera (Alacant) les obres de l'última convocatòria d'Enclave Land Art, el projecte de residències artístiques i d'investigació en la naturalesa que forma part del programa Cultura Resident del CMCV. Les exposicions tindran lloc en dos seus: l'edifici de l'Ajuntament en Benialí i la Carroja.

   Les set residències seleccionades s'han desenvolupat durant dos setmanes en l'entorn natural de La Vall de Gallinera, on set artistes han treballat sobre projectes vinculats per un concepte comú, el diàleg de l'ésser humà amb la naturalesa a través de l'art contemporani, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

   El període de residència, que va començar el passat 6 de novembre, conclourà amb l'exposició i visites guiades al recorregut artístic durant el cap de setmana del 19 i 20 de novembre, acompanyat per un programa d'activitats.

   El director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha indicat que "amb Enclave Land Art proposem reflexionar sobre la relació de l'ésser humà, el procés de creació artística i el medi natural".

   "Al mateix temps impulsem el desenvolupament d'entorns rurals per a recordar, a través de propostes artístiques singulars, la necessitat de reconectar amb la naturalesa. I, per a açò, l'entorn natural de La Vall de Gallinera ofereix una experiència singular", ha agregat.

   El comité de selecció de projectes internacionals d'Enclave Land Art 2022 va estar format per Rosa María Castells, conservadora i responsable de la col·lecció del MACA d'Alacant; Amélie Aranguren, membre de Campo Adentro/Inland i responsable de programació artística del Centro de Acercamiento a lo Rural.

   Així com l'escultora Inmaculada Abarca; Alejandro Aragoneses, artista, investigador i professor de la Universitat Politècnica de València, i Miguel Mallol, director d'Enclave Land Art.

   Els creadors i creadores seleccionats en aquesta edició són l'argentina Macarena Aguilar amb 'Sonar Solar', Amy Cutler, del Regne Unit, amb 'Valleyglow', Hiroshi Ichikawa, del Japó, amb 'Piece'; l'italià Leonardo Magnani amb 'En light'; els espanyols Víctor Masferrer amb 'Luz Oscura' i Ana Matey amb 'El recolector de plumas', i la portuguesa Filipa Pontes amb 'Map the sun'.

Contador