Publicado 06/07/2021 18:37

La Xarxa Vives aprova un marc comú d'estratègies de política cultural a les universitats

Consell general de rectors de la Xarxa Vives
XARXA VIVES

   BARCELONA, 6 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El consell general de rectors de la Xarxa Vives d'Universitats ha aprovat la 'Carta d'Universitats i Cultura', un document que conté un marc comú per a establir estratgies en la política cultural de les universitats.

   En un comunicat aquest dimarts, la xarxa que conjumina a 22 universitats dels territoris de parla catalana ha apuntat que el document és fruit d'un procés collaboratiu d'anlisi, reflexió i debat amb la participació de més de 60 experts.

   La carta, segons el president de torn de la Xarxa Vives, el rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera, Vicente L. Navarro de Luján, "té una vocació pionera i de lideratge, que pretén cimentar les decisions que donaran resposta als reptes que planteja la cultura a les universitats del segle XXI i conduir així mateix el debat sobre la gestió i el paper de la cultura universitria a l'espai europeu d'educació superior".

   La premissa sota la qual s'ha desenvolupat el projecte, segons la Xarxa, ha sigut "la concepció de la cultura com una funció irrenunciable de les universitats, de servici públic, com són la docncia i la investigació".

   El document s'estructura en blocs: després de justificar el projecte, s'aborda la dimensió cultural de les universitats, es presenten els principis orientadors de la carta i es desenvolupen els mbits d'actuació --educació i formació cultural, investigació i divulgació, creació i programació cultural, conservació i divulgació del patrimoni, universitat a l'ecosistema cultural local i dimensió digital de la cultura--.