Publicado 25/06/2021 12:01CET

El XVIII Festival de Cine d'Alacant presenta un cicle de curtmetratges LGBTI

   ALACANT, 25 juny (EUROPA PRESS) -

   El Festival de Cine d'Alacant, amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI que se celebra dilluns que ve, ha organitzat al costat de l'associació Alicante Entiende LGTBI, coordinadora d'aquesta secció dins de la mostra cinematogràfica, una projecció de cinc curtmetratges finalistes i guanyadors en la 18ª edició del Festival de Cinema d'Alacant.

   Els treballs que es projectaran són 'El día en que me fui' del veneçolà Giusseppe Dina, 'Un amor incondicional' de Jacopo Crisci, 'Sol, Sol' d'Álex Rierol, 'Colada' d'Ibon Hernando' i 'Antes de la erupción' de Roberto Pérez Toledo, guanyador del Premi a Millor Curtmetratge LGTBI de la recent edició del certamen.

   En aquest sentit, les dates de projecció són el diumenge 27 de juny a les 19 hores en l'Auditori de Sant Vicent del Raspeig, el dilluns 28 a les 20.30 hores en el Passeig de la Constitució de Mutxamel i el dilluns 12 de juliol a les 20 hores en l'Auditori Puerta Ferrisa d'Alacant, segons ha informat l'organització en un comunicat.

   "És imprescindible, i molt necessari després de veure tristos i dures notícies sobre agressions i lamentables actuacions, continuar creant consciència i recolzant al col·lectiu LGTBI, per açò des del Festival de Cine d'Alacant creiem en el cinema com a element artístic i, a més, normalitzador de totes i cadascuna de les situacions de rebot, violència i discriminació a les quals s'enfronten aquestes persones en el seu moment a dia", ha manifestat el director del Festival, Vicente Seva.

   Així mateix, també ha agraït "la gran tasca" que realitzen les companyes d'Alacant Entén per a "donar visibilitat al col·lectiu amb interessants activitats i esdeveniments com el cicle de curts del nostre certamen, entre unes altres, a les quals animem a la ciutadania a acudir i gaudir d'aquest bonic i colorit cinema", ha afegit.

   D'altra banda, la pel·lícula 'Lucas' dirigida per Álex Montoya, participant en la Secció Oficial del 18 Festival de Cinema d'Alacant i guanyadora dels premis a Millor Actor i Millor Fotografia, recaiguts en Jorge Motos i Jon D. Domínguez, respectivament, s'estrenaran en els Cinemes Kinépolis d'Alacant Plaza Mar 2.

   La cinta narra la història de Lucas, que acaba de perdre al seu pare i tot al seu al voltant comença a afonar-se. Un dia li aborda Álvaro que li ofereix diners a canvi de fotos innocents seues. Álvaro les vol usar per a crear perfils falsos en xarxes socials i parlar "només parlar" amb xiques joves. Desesperat per la seua situació, Lucas accepta.

   El Festival de Cine d'Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Alacant City & Beach, Casa Mediterráneo, l'Institut Valencià de Cultura, À Punt i altres empreses col·laboradores.

colaboracio