Publicado 18/10/2021 13:37CET

Yolanda Díaz recalca que els partits han de ser secundaris al projecte per a les generals que vol encapçalar

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz
Óscar Cañas - Europa Press

   Confirma la seua assistència a l'esdeveniment amb Oltra i Colau a València

   MADRID/VALÈNCIA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha subratllat que obrirà un procés de conversa "amb la societat espanyola" al qual no "posa límits" en l'objectiu de conformar un projecte de majoria social, deixant clar que en aquest objectiu els partits han de ser "secundaris".

   Així ho ha traslladat als mitjans de comunicació després de participar en unes jornades sobre la Llei d'Habitatge al Congrés, organitzades per Unides Podem, i qüestionada per les declaracions del president del Govern, Pedro Sánchez, qui s'ha mostrat partidari d'un "procés d'unió" a l'esquerra del PSOE.

   La també titular de Treball ha emfatitzat que obrirà una "conversa amb la societat espanyola" i ha subratllat que el seu interés és que aquest siga la "protagonista", que és el que "fa falta".

   "En la conversa amb la societat espanyola han de ser protagonistes els professionals, la gent d'aquest país, els treballadors i els moviments socials. No els polítics, que som purs instruments, i ací insistisc que no tenim límits. Això és la majoria social del país", ha desgranat Díaz a la premsa.

NO CONFONDRE AQUEST PROCÉS AMB ELS ACTES DE PARTITS

   D'aquesta forma, ha exhortat a separar els actes als quals acudeix, com el d'aquest matí sobre un dret fonamental com l'accés a l'habitatge, amb aquest procés de conformació de projecte de país que impulsa.

   També ha confirmat que acudirà a l'esdeveniment que prepara a València el partit de la dirigent de Compromís, Mónica Oltra, amb altres líders de l'espai progressista com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la líder de Més Madrid, Mónica García.

   Una cita a la qual anirà "amb molt entusiasme" però ha reiterat que aquest acte no s'ha de confondre amb el procés que obrirà amb la societat civil.

RECONEIXEMENT A LA TASCA DE BELARRA

   Durant la seua intervenció en aquestes jornades sobre vivenda desplegades per l'espai confederal, Díaz ha transmès que se sentia "especialment còmoda" compartint taula amb la titular de Drets Socials, Ione Belarra, la regidora de Barcelona i dirigents de la formació 'morada' com Alejandra Jacinto.

   "Dones que m'han ensenyat moltes coses, com defendre la dignitat i no equivocar-se mai de bàndol", ha proclamat la vicepresidenta i líder d'Unides Podem en el Govern de coalició.

   De la secretària general de Podem ha destacat que porta un any "entregada" a aconseguir que la Llei d'Habitatge tire avant, un objectiu en el qual s'ha deixat "la pell" i forjar amb el PSOE el "millor acord possible". "Gràcies Ione", ha destacat.

   Mentre, ha recorregut a una frase del crític literari i assagista Jordi Amat sobre Colau, en enaltir que "despulla la injustícia" amb la seua acció política.

   "No es pot dir res més bell d'algú (...) Amb eixa imatge simbòlica seguim despullant les injustícies i barallant per canviar la vida de la gent", ha agregat.

colaboracio