Els empresaris d'Eivissa recorden a l'administració que "si volen reactivar l'economia no pot pujar impostos"

Actualizado: viernes, 28 agosto 2009 16:32

EIVISSA, 28 d'Agost (EUROPA PRESS)

El vicepresident de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera, Alfonso Rojo, ha recordat avui a les administracions que "si volen reactivar l'economia no poden pujar els impostos". Rojo ha concretat que "ens consta" que els governs insulars s'han vist igual d'ofegats que els empresaris, perquè l'Estat deu quanties importants al Govern, i aquest, al seu torn a Consell i Consistoris, fet que deriva en "el mateix problema que tenim nosaltres a l'hora de comparar la nostra capacitat d'inversió", ha apuntat.

Una situació que, tot i així, ha afegit "no els eximeix de complir amb el seu deure que és contenir la pujada d'impostos perquè, entre tots, puguem fer front a la crisi". Es tracta d'un fet que preocupa als empresaris, segons Rojo, ja que aquest temor s'està materialitzant a poc a poc "amb increments en el preu de carburants, per part de l'Estat, o de les escombraries i llum".

La baixada de facturació dels Ajuntaments després de l'estancament de la construcció "no ha de derivar que els consistoris de les Pitiüses traslladin aquest problema als empresaris per sufragar les seves despeses", ha manifestat.

El vicepresident de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera ha afirmat avui que "el deure de les administracions" és fomentar, en la major mesura del possible, les contractacions, mantenint els gravàmens, "perquè els emprenedors puguem sostenir les nostres plantilles i operativitat de de cara a un hivern que es preveu com el més dur".

Rojo ha recordat que les diferents patronals han recollit dades sobre la reducció de facturació dels negocis adherits a Pimeef, les pèrdues de la qual varien entre un 30 i un 40 % en els diferents sectors. Xifres que, va sentenciar, remarquen la importància que les administracions "ens recolzin en comptes de recolzar-se en nosaltres ja que moltes empreses acabessin la campanya, si tenen sort empatant, i en molts casos amb pèrdues", ha matisat.

En el cas "fins i tot de grans negocis, hi ha societats que ens consta que no podran sobreviure a lloguers costosos, rubricats fa tres anys, i que avui són insostenibles", ha afegit. Les empreses amb menys de menys de tres anys d'antiguitat seran les que més problemes registrin, tal com va sentenciar.

La crisi ha fomentat, a més, canvis en les estratègies d'operativitat dels empresaris de les illes que "ara intenten vendre sobre segur i que es compleixin els terminis de pagament dels clients, renunciant, per aquesta raó, a grans operacions". Segons el vicepresident de PIMEEF "serà el petit comerç el que aguant, amb mesures com aquesta, l'estrebada, i seguiran oferint treball de qualitat". Les grans factories, va auspiciar, "podrien aquesta tardor iniciar campanyes de reducció de personal molt importants.

Rojo va instar als 13.500 emprenedors de les illes que "aguantin aquests mesos difícils que vénen" i que, si poden, no tanquin els seus negocis "tot i les dificultats que els representin n o arribar als volums de vendes de fa dos anys".

La Patronal va sol·licitar a més a administracions i entitats bancàries que donin suport a les empreses activant amb celeritat l'obra pública pendent d'adjudicar a Eivissa i renovant crèdits. Per a Rojo "és imprescindible que la banca, que és qui ha gestionat malament els diners que general el sector de la construcció, deixi d'actuar en benefici propi i reactivi un mercat de la caiguda de la qual és culpable", va sentenciar. Així, va sentenciar, l'Estat "deuria exigir-li posi els diners al carrer en els terminis previstos i amb les condicions acordades", ha conclòs.