El Govern sosté un compromís "ferm" per mantenir els 1.200 llocs de treball i la seu de Spanair a Mallorca

Actualizado: lunes, 7 abril 2008 17:18

PALMA DE MALLORCA, 7 Abr. (EUROPA PRESS) - -

El Govern balear va reiterar avui el seu "ferm" compromís perquè l'empresa Spanair mantingui la seva seu a Mallorca, de la mateixa manera que els 1.200 llocs de treball que en aquest moment estan pendents del resultat del procés de compravenda de la companyia. Tot i això, des de l'executiu autonòmic assenyalen que "esperaran a conèixer els compradors i saber les seves intencions".

Així ho va manifestar el president del comitè d'empresa de Spanair, Jordi Mauri (CCOO) després de la reunió que van mantenir els sindicats amb el president del Govern, Francesc Antich, en què reclamaven -com aspectes més importants- la permanència de la base de la companyia a Palma i que no es perdin les freqüències de vols amb Madrid i Barcelona, amb independència de l'operació econòmica que es porti a terme.

Mauri es va referir a l'interès mostrat pel Govern per saber qui serà el comprador final de l'aerolínia i, a partir d'aquí, "conèixer les seves intencions" a fi de poder evitar que una "companyia tan important tant a nivell balear com nacional, traslladi la seva base a altres ciutats", va afegir el portaveu.

Així, va expressar la seva "tranquil·litat" després de la trobada amb el president, tot i que va afirmar que "se seguiran intensificant les reunions per arribar com més aviat millor a una situació que beneficiï a tots els treballadors de la companyia". De la mateixa manera, va afegir que "esperem mantenir contactes" a nivell nacional amb els altres sindicats".

Mauri també va indicar que des de SAS "se'ns ha dit més ben poc", pel que fa al procés de compravenda de l'aerolínia. En aquest sentit, el portaveu de CCOO ha afirmat que des del comitè d'empresa s'ha decidit no mantenir "cap tipus de contacte amb els futurs compradors".

Des dels sindicats afirmen que no "està assumit" que el futur de la companyia estigui a Barcelona. Sobre aquesta qüestió, Mauri va titllar "d'intervencionisme" la posició de la Generalitat de Catalunya pel que fa al procés de compra, ja que, segons la seva opinió, "afavoreix un dels compradors", fet que provocaria que la base de Spanair passés a estar a la ciutat comtal.

DEUTA DE LA COMPANYIA

Pel que fa la deuta que pesa sobre la companyia, el representant sindical va afirmar que "és conegut per tots" que hi ha pèrdues, si bé va insistir que la companyia és "productiva i viable". Així, va expressar que una vegada assumida aquesta deuta, l'aerolínia té projecció de futur, entre d'altres coses per "l'experiència que té al mercat".

En relació a les mobilitzacions previstes, Mauri va puntualitzar que "primer cal avaluar totes les dades", per poder adoptar després totes les mesures de pressió que calguin. Per aquesta raó, va anunciar que es convocarà una altra assemblea amb els treballadors "al llarg d'aquesta setmana o a principis de la que ve" per valorar els esdeveniments.