Les empleades del SAD col·lapsen el registre de l'Ajuntament per reclamar un augment salarial

Actualizado: martes, 23 septiembre 2008 17:27

Demanen un augment salarial per poder equiparar el seu sou al de les empleades que depenen directament del Consistori

PALMA DE MALLORCA, 23 de setembre (EUROPA PRESS)

Un centenar de treballadores del Servei d'Ajuda a Domicili (SAD), en vaga indefinida des del mes d'agost passat, van donar entrada avui en el registre de l'Ajuntament d'un escrit personalitzat i dirigit a l'alcaldessa, Aina Calvo, en què l'exigeixen a què intercedeixi perquè pugui firmar-se el conveni col·lectiu amb les empreses -Intress i Servisar- que equipari el seu sou amb el de les empleades que depenen directament del consistori.

Cap a les 13.30 hores una marea de dones va arribar a l'Ajuntament de Palma, procedent de la Plaça Espanya, per manifestar-se com vénen fent cada setmana des del mes passat amb la finalitat de reivindicar la firma d'un conveni col·lectiu "digne", que preveu un augment salarial i que està encallat en forma de preacord en el TAMIB. En aquesta ocasió, les treballadores, acompanyades pels representants sindicals, han optat per presentar en el registre del consistori un escrit demanant a la primera edil que prengui part en aquest conflicte i ajudi a resoldre-ho.

Les treballadores han fet cua de manera "ordenada i pacífica", va explicar en declaracions a Europa Press el secretari del Sector Salut de FSP-UGT, Miguel Herranz, qui va explicar que el text assenyala que ni les empreses subcontractades, ni els representants municipals "volen assumir el preacord aconseguit" i afegeix que "el procedir de l'Ajuntament no ha fet més que impedir el necessari acord".

Per aquesta raó, les empleades demanen a Calvo que "doni instruccions precises perquè es respecti el dret a la negociació col·lectiva" i sol·liciten que en els pressupostos de l'Ajuntament de 2009 es doti "adequadament "la prestació dels serveis per evitar que la falta de recursos impedeixi un correcte desenvolupament de la Llei de Dependència" o, en aquest context, que "una minva de la remuneració dels treballadors repercuteixi irremeiablement en un empitjorament de la prestació dels mateixos".

Herranz va recordar que la negociació del conveni va començar a truncar-se a començament de juliol i ara mateix hi ha un preacord en el TAMIB que "no té la benedicció de l'Ajuntament", el que fa que les empreses no confiïn que percebran la consegüent dotació econòmica del consistori. "És un problema a tres bandes que dificulta poder trobar una sortida", va remarcar.

Va afegir que si les empreses "no tenen garanties que l'Ajuntament va a assumir la part que li correspon", és "impossible" resoldre aquesta situació. "L'administració està posant pegues pels augments salarials i això s'està notant en l'exercici del treball de les empleades", va explicar.