Llinàs consensuarà avui amb ex consellers les línies que hauria d'incloure el Pacte per l'Educació

Actualizado: martes, 12 enero 2010 13:32

PALMA DE MALLORCA, 12 Ene. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, consensuarà avui, a partir de les 17.00 hores, amb ex responsables d'aquest departament els aspectes prioritaris que ha de preveure el futur Pacte per l'Educació i que s'inclouran a l'esborrany que el Govern remetrà al Ministeri el pròxim 15 de gener, poc abans de la sectorial d'educació que es farà a Madrid presidida pel ministre, Ángel Gabilondo.

Fonts de la Conselleria van confirmar a Europa Press que la reunió tindrà lloc avui a les 17.00 hores a l'Escola d'Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i a ell ja han confirmat la seva assistència els ex consellers Bàrbara Galmés, Francesc Fiol, Damià Pons i Bartomeu Rotger i antics directors provincials com Guillem Puerto, Andreu Crespí i Francesc Romero.

La intenció de Llinàs, segons van concretar, és acudir a la cita a Madrid després d'haver assolit acords entre els diferents partits polítics, ja que es tracta d'un "tema transversal". El conseller busca tant conèixer l'opinió dels ex responsables educatius, com "veure quines línies poden ser prioritàries".

Les mateixes fonts van posar èmfasi que es tracta de la primera ocasió que es buscarà un consens amb independència dels colors polítics en un tema tan important per a les illes. Tot i això, van incidir que la reunió d'avui no és per "substituir" als agents socials, ja que es tracta d'alguna cosa "complementari".

El ministre d'Educació ha assegurat el passat 29 de desembre que el Pacte plantejat pel govern central era "viable" a l'existir "disposició" i "punts d'aproximació" entre les parts implicades sobre estabilitat normativa, acord de finançament i pacte pels educadors i la comunitat educativa, així com una "enorme demanda social".

L'objectiu de Gabilondo és arribar a un acord que proporcioni "equilibri, estabilitat, cooperació i coherència" al sistema educatiu i per a això se sotmetran a debat amb els responsables autonòmics, les forces polítiques, els agents socials i la comunitat educativa, assumptes com la situació del professorat, la llibertat d'ensenyament, els concerts educatius o la llengua vehicular.