Més de 500 persones acudiran aquesta nit al Mallorca Planetarium per entreveure la 'pluja d'estrelles'

Actualizado: lunes, 11 agosto 2008 20:42

El Planetarium farà dissabte que ve una altra jornada de portes obertes per observar l'eclipsi parcial de lluna

PALMA DE MALLORCA, 11 d'agost (EUROPA PRESS)

Més de 500 persones acudiran aquesta nit al Planetarium de Mallorca, situat a la localitat mallorquina de Costitx, per entreveure la 'pluja d'estrelles' entre les 23.30 i les 03.00 hores, coincidint amb la jornada en la qual millor es podrà veure aquest fenomen originat per l'impacte amb l'atmosfera de petites partícules de la mida d'un gra d'arròs i de dos mil·límetres pertanyents al cometi Swift-Tuttle.

En declaracions a Europa Press, la monitora del Mallorca Planetarium Elena González va explicar que la pluja d'estrelles fugaces, coneguda com Perseidas, es produeix diverses vegades a l'any, si bé va aclarir que aquest fenomen es pot observar millor durant aquesta època de l'any, degut al bon temps i a l'absència de núvols.

González va detallar que aquest fenomen s'origina quan el Planeta Terra passa per les restes de meteors que ha anat deixant el cometa Swift-Tuttle, cosa que provoca que quan aquestes entren en contacte amb l'atmosfera, entren en incandescència i es desintegren sense arribar a tocar la superfície terrestre.

Així, va assenyalar que precisament aquesta matinada, serà quan hi hagi una major visibilitat, pel que menjo tots els anys, el Planetarium, vinculat a l'Observatori Astronòmic de Mallorca, farà unes jornades de portes obertes, a partir de les 23.30 hores, en les que s'explicarà aquest fenomen, també conegut com a 'Llàgrimes de Sant Llorenç', i, després, s'habilitarà a l'exterior perquè aquelles persones que acudeixin puguin veure'l amb claredat i sense contaminació lumínica.

D'altra banda, va informar de què la 'pluja d'estrelles' es podrà veure al llarg de tot el mes d'agost, tot i que per a això, va recomanar allunyar-se de les zones poblades i trobar un lloc fosc. A més, va indicar que cal mirar cap a aquest, a partir de la mitjanit, que és quan comença a sortir la Constel·lació de Perseo per on comença a entreveure's el xoc de les partícules del cometa amb l'atmosfera de la Terra.

González també va anunciar que dissabte que ve es produirà un eclipsi parcial de lluna, que podrà veure's a Balears, i, per aquesta raó, va indicar que el Planetarium farà una altra jornada de portes obertes des de les 08.00 fins a les 12.50 hores per tots aquells que ho desitgin puguin veure a través d'un telescopi com la Terra s'interposa entre el sol i la lluna, impedint que arribi una part de la llum al satèl·lit.

Finalment, va recordar que l'Observatori de Mallorca és el "més important" d'Espanya pel que fa al descobriment i seguiment d'asteroides i en l'observació d'objectes pròxims a la Terra, que poden tenir "perill" de xocar amb la superfície.