El PP balear crearà un comitè d'especialistes econòmics per analitzar la situació de les famílies i orientar-los

Actualizado: jueves, 4 septiembre 2008 13:27

Soler aplaudeix la "gran" gestió del passat Govern, actualment "desapercebuda per l'actuació dolenta de determinades persones"


PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El PP de les Balears crearà, a partir de la setmana que ve, un comitè d'especialistes en economia que s'encarregarà d'analitzar la situació financera de les famílies i obrirà una línia d'atenció als ciutadans per orientar-los i aportar-los solucions sobre aquesta qüestió. D'aquesta manera, els seus integrants es reuniran periòdicament amb experts en la matèria per intercanviar impressions que permetin fer front a l'actual situació econòmica.

Així ho ha anunciat avui, en roda de premsa, la portaveu popular a les illes, Catalina Soler, qui va explicar que el seu partit té "l'obligació" de posar en marxa aquesta iniciativa i "buscar solucions" per a la societat, al lamentar que des del Govern "no fan res" i el president de l'executiu autonòmic, Francesc Antich, "no ha sortit a donar la cara davant de la greu crisi que travessa l'arxipèlag".

En aquesta mateixa línia, ha afirmat que el líder del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va sol·licitar la seva compareixença al Congrés per abordar aquestes qüestions mentre que "ha reconegut molt tard que havia crisis i ni tan sols sap com actuar". Segons va recordar, el màxim mandatari de les illes va manifestar que Balears arribaria a octubre amb 60.000 desocupats, tot i que va augurar que "a aquest pas les xifres seran pitjors".

En un altre ordre de coses, Soler va fer referència també als casos que la justícia de les Balears està investigant i que afecten a la gestió del PP en la passada legislatura. Tal com va exigir, deu aplicar-se "la mateixa vara de mesurar" en qualsevol cas de corrupció ja que aquesta "va lligada a les persones, no als partits". "No volem crear cap cortina de fum, sinó que hagi el mateix grau de transparència en tots els casos", va etzibar.

"Hi ha un aspecte que tinc molt clar, i és que el temps posa a cadascun al seu lloc", va emfatitzar la dirigent popular, qui es va mostrar "totalment convençuda" de la "gran" gestió del passat Govern de Jaume Matas, malgrat que actualment està passant "desapercebuda per l' actuació dolenta de determinades persones". Així, va fer al·lusió a projectes llocs en marxa en el passat mandat, com les carreteres o noves escoles.

En aquest context, la portaveu va demanar disculpes pels casos que s'han destapat i que impliquen a la seva formació, lamentant que aquest tipus de successos, provinguin del partit que provinguin, "creen desconfiança als ciutadans i provoquen l'alta abstenció a les eleccions".

Entre els casos que afecten el PSIB, va recordar el protagonitzat per l'ex consellera de Salut i Consum, Aina Salom, que al mateix temps va ser propietària d'una farmàcia en General Riera que va facturar al Govern, entre 1999 i 2003, dos milions i mig d'euros. Alhora, va lamentar el presumpte cas de corrupció que l'executiu balear està investigant entorn de l'ex gerent del Banc de Sang de les Balears, Víctor Gistau, per supòsits complements salarials sense justificar.

IMPUTACIÓ EN EL CAS CAVALLISTES

Al mateix temps, preguntada per les seves declaracions estant al seu torn imputada en el cas Cavallistes, Soler va defensar que també el Govern té un altre càrrec imputat, com és el cas de la consellera de Treball i Formació, Margarida Nájera, i va garantir "al cent per cent" que en el seu cas, pel que "no m'amagaré", no està sent investigada per l'ús injustificat de diners públics.

"Aquest cas és completament diferent dels altres, ja que es va destapar per presumptes certificats de falsedat en documents públics i no per haver-nos lucrat ni haver creat empreses públiques a les quals s'han adjudicat contractes sense concurs", va insistir la portaveu popular, asseverant que sempre dóna la cara quan se li pregunta per aquesta qüestió. "Amb el temps es demostrarà si realment havia intenció de fer o no una trama", va agregar sobre aquesta qüestió.

Finalment, i en clau educativa, va considerar respecte a la posada en marxa de l'assignatura Educació per a la Ciutadania el pròxim curs a Balears, que "per sobre de tot està la llibertat de les persones a l'hora d'escollir-la", tot i que ha reconegut que "no quedarà més remei que cursar-la si és obligatòria". Segons la seva opinió, l'educació és "molt personal" i alguns ensenyaments "formen part de la personalitat de cadascun, no han d'imposar-se i deuen aprendre's dins de la família".