El PP exigeix que l'Ajuntament de Palma repeteixi l'exposició pública de Son Bordoy, que va durar menys d'un mes

Actualizado: lunes, 4 enero 2010 17:47

L'oposició municipal veu "obscurantisme" en la tramitació de 846 nous habitatges al barri costaner del [Molinar]


PALMA DE MALLORCA, 4 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Grup Municipal del PP a Palma de Mallorca ha anunciat avui que es disposa a "exigir que es compleixi un altre cop l'exposició pública" del projecte de construcció de 846 nous habitatges a la zona de la ciutat coneguda com a Son Bordoy, en la barriada costanera del Molinar, perquè "tot el món pugui tenir accés" als detalls del mateix, ja que la primera va durar del 26 de novembre al 20 de desembre, menys d'un mes.

Segons l'opinió del portaveu municipal de l'oposició, Julio Martínez, en la tramitació d'aquest projecte es dóna "obscurantisme", ja que només el 16 de desembre --és a dir, quatre dies abans que finalitzés l'exposició pública-- "aconseguim accedir a una part de l'expedient, però no al complet", ha subratllat, de manera que el PP tem que "es pretén revestir de social un projecte especulatiu", en paraules de l'edil Lourdes Bosch.

Tots dos van donar a conèixer avui les seves intencions, en companyia del també regidor Álvaro Gijón, en una reunió mantingut amb els mitjans de comunicació a la seu del seu partit, en què van precisar que només 50 dels nous habitatges projectades seran de protecció oficial (HPO), tot i que el pla inicial se'n va vist incrementat en 675 unitats, davant de les 225 previstes inicialment, el que suposarà aportar 2.500 residents al barri.

I, "com no estem d'acord amb això i creiem que és un projecte amb moltes ombres i molta foscor, anem a estar molt pendents" de la seva evolució, ha apuntat Martínez, per a qui el primer pas serà una exposició pública del "cent per cent de l'expedient" de Son Bordoy. Alguna cosa que plantejarà a l'alcaldessa, Aina Calvo, a qui va censurar mantenir un "silenci sospitós" entorn d'aquest assumpte i a qui ha demanat un ple extraordinari "per tractar-lo a fons" el passat 30 de desembre.

Segons ha precisat el portaveu de l'oposició municipal de Palma, el seu posicionament en contra del projecte de Son [Bordoy] es basa que "aquest tipus d'urbanisme ja ho coneixem", perquè "és el que va fer possible que es construís el barri de Son Roca, així com la zona de s'[Indioteria], els habitatges de Verge de Lluc i les del Camp Redó", que, actualment, l'Ajuntament "intenta reformar", ha recordat Gijón, referint-se a aquest últim cas.

En aquest sentit, l'edil ha remarcat que "recorrerem fins a l'últim tràmit legal perquè això no es produeixi", en relació amb el projecte de Son Bordoy, que no va dubtar a qualificar d'un "nou Camp Redó". Alguna cosa que des del seu grup municipal "no estem disposats a permetre", perquè generarà una "problemàtica" en tot El Molinar, segons van constatar els populars en trobades amb els veïns celebrats durant l'última setmana.

NO COMPLEIX LA LLEI CARBONER

Segons l'opinió dels populars, el projecte de Son Bordoy "no compleix" la 'Llei d'actuacions urgents destinades a l'obtenció de terra per a habitatges de protecció pública' (5/2008), més coneguda com a 'Llei Carbonero', perquè "aquí no es pretén agilitar l'adquisició de terra, sinó multiplicar per quatre" la quantitat de terreny disponible per a noves HPO, que seran el 7,4% del total.

Per a Julio Martínez, l'objectiu del PP en aquest cas és descobrir "fins on arriba l'interès del PSOE en aquesta operació urbanística", especialment, després que aquest partit "alcés la bandera de 'ja n'hi ha prou de desenvolupament urbanístic durant la passada legislatura", quan es trobava en l'oposició municipal. Per aquest motiu, la formació planteja fins a set propostes per reduir el creixement al barri costaner.

En resum, totes elles fan referència a dos necessitats que consideren patents a la zona, que experimenti un "creixement sostenible" i que "conservi la seva tipologia" urbanística. Alguna cosa que, d'altra banda, recull l'actual normativa urbanística. A això ha afegit el portaveu que els accessos al Molinar s'han de "prioritzar" abans que es produeixi un creixement important a la zona, així com la construcció de noves zones verdes.