Thomàs proposa que l'extensió dels 'braçalets' de control de proximitat s'abordi en la Conferència de Presidents

Actualizado: jueves, 11 septiembre 2008 18:59

MADRID, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

La directora de l'Institut Balear de la Dona, Lila Thomàs, va indicar avui que ha proposat a la reunió de l'Observatori Estatal sobre la Violència de Gènere que en les pròxima Conferència de Presidents Autonòmics es vaig plantejar la possibilitat que els sistema telemàtics de detecció de proximitat --coneguts com a braçalets contra maltractadors-- puguin ser un recurs que s'estesa a totes les comunitats autònomes (CC.AA).

Després d'acudir avui a la reunió de l'Observatori, celebrada al ministeri d'Igualtat, Thomàs va precisar a Europa Press que també ha insistit en la necessitat d'ampliar els programes de formació a l'atenció a les víctimes de la violència de gènere, sobretot en el sector judicial, unit al foment de programes de recuperació i prevenció de la violència en menors.

Per tant, va afegir que l'extensió a la resta d'autonomies dels sistemes telemàtics --actualment és una mesura que es pot aplicar a Madrid i Balears després de ser decretat per un jutge-- és un dels plantejaments que vol introduir Balears per a la Conferència de Presidents Autonòmics, una cita de la qual va voler destacar la seva importància ja que serà la primera vegada que s'abordi a aquest nivell un problema tan important com és el cas de la violència de gènere.

Anteriorment i en una conferència sectorial entre representants autonòmics i la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, va detallar que un altre dels plantejaments inicials de les Balears per a l'esmentada conferència és la recomanació de crear més Jutjats de Violència sobre la Dona, que en el cas de l'arxipèlag és rellevant degut al fet insular.

Thomàs va precisar també que les comunitats que l'actual estat de la Justícia a Espanya requereix que es doti de recursos a aquesta administració, de manera que s'evitaria així que hagués possibilitat de "col·lapses" tant en matèria de violència de gènere com en altres camps.

La directora de l'Institut Balear de la Dona va detallar que la trobada d'avui s'ha seguit abordant una anàlisi dels tres anys d'aplicació de la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, juntament amb les conclusions de les dades recollits a l'informe d'Executiu relatiu a l'esmentada normativa.

Sobre aquesta qüestió, Thomàs va detallar que s'ha tornat a posar en èmfasis la necessitat de seguir apostant per una "major conscienciació" en les dones que denunciïn, ha pesar que el seu número ha augmentat, i de manera especial en el cas balear. Per tant, va agregar que es va constituir un grup de feina per a l'avaluar la Llei i treure una sèrie de propostes que "reforcin la seva aplicació".

Finalment, va exposar que a partir de mitjan setembre l'esmentat grup i les comunitats autònomes hauran de traslladar unes propostes formals de cara a la pròxima Conferència de Presidents Autonòmics.