Unes 150 dones víctimes de violència de gènere rebran fins a 2.000 euros d'ajuda per facilitar la seva subsistència

Actualizado: miércoles, 22 abril 2009 18:49

PALMA DE MALLORCA, 22 Abr. (EUROPA PRESS) -

Unes 150 dones de Mallorca víctimes de violència de gènere podran rebre per part del Consell de Mallorca una ajuda que oscil·larà entre els 1.000 i els 2.000 euros, depenent del nombre de fills que tinguin, al marc d'una convocatòria que preveu aprovar la institució insular el mes de juny vinent i que estarà dotada d'un total de 190.000 euros, amb l'objectiu de facilitar l'autonomia i subsistència d'aquestes dones.

Així ho ha anunciat avui en roda de premsa la presidenta del Consell, Francina Armengol, qui ha explicat que aquesta aportació, que es realitzarà en un pagament únic, anirà dirigida a dones que no tinguin recursos econòmics suficients, es trobin en situació de desocupació i no rebin cap prestació social, com són els casos de la renda mínima d'inserció i la renda activa d'inserció.

En concret, les afectades que no tinguin fills o un sol podran percebre mil euros, mentre que les que comptin amb entre un i dos rebran 1.500, i a les quals tinguin més de dos descendents se'ls aportarà 2.000 euros.

Per sol·licitar les ajudes, hauran de dirigir-se al departament de Joventut i Igualtat del Consell i acreditar una ordre d'allunyament o un informe del Ministeri Fiscal, tot i que "s'intentarà que la demostració que són dones maltractades no resulti costosa pel que fa a burocràcia", segons ha assenyalat al mateix acte la directora insular d'Igualtat, María José Varela.

La presidenta de l'administració supramunicipal ha destacat la importància d'aquestes ajudes ja que "a moments difícils pels que travessa l'economia", el Consell ha apostat "de manera valenta per estar al costat dels col·lectius més vulnerables". En aquest sentit, ha recordat que la institució ha incrementat per al 2009 els seus pressupostos per a polítiques socials en un 25%.

Per la seva banda, la consellera de Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, va recalcar la necessitat de facilitar a les dones maltractades "el camí cap a l'autonomia i la independència", i alhora ha considerat que la violència de gènere és "símbol més brutal de la desigualtat i les institucions no poden tancar els ulls davant d'aquesta violació flagrant dels drets humans".