La Generalitat autoritza cremes controlades al Delta de l'Ebre per reduir la biomassa acumulada

Publicado 15/02/2015 16:27:32CET
La Generalitat autoriza quemas controladas en el Delta de l'Ebre
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 15 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha autoritzat cremes controlades al parc Natural del Delta de l'Ebre durant el febrer per reduir l'acumulació de biomassa i matèria orgànica en ambients humits, ha informat aquest diumenge en un comunicat.

La Generalitat ha previst la crema controlada de canyís, un ambient vegetal molt freqüent a la zona que ocupa grans extensions i desplaça a altres espècies vegetals situades al voltant de bassals, arrossars i marges del riu, on nien algunes espècies d'aus.

S'han definit sis unitats d'actuació que inclouen 35,2 hectàrees, i les tasques seran executades pel Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (Gepif) i el Cos d'Agents Rurals, amb la direcció i coordinació del Servei de Prevenció d'Incendis Forestals i els tècnics del Parc Nacional.

La crema controlada es realitzarà a la Zona Dotze, la Platjola, Ullals de Baltasar i altres petites àrees disperses de la zona rural del Delta de l'Ebre.

La Generalitat ha assenyalat que aquesta època de l'any reuneix les condicions òptimes per fer la crema controlada, al no afectar al període reproductiu de les aus.

Europa Press Comunicados Empresas