Agro.- La Generalitat promou un nou distintiu en les etiquetes dels aliments per a celíacs

Celíacos
EUROPA PRESS
Actualizado 18/05/2012 18:28:54 CET

BARCELONA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, acompanyat del director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, han presidit aquest divendres la presentació del nou 'Pacte del Celíac' amb el qual promoure etiquetes amb un nou distintiu que identifiqui de manera més gràfica si l'aliment és o no apte per a celíacs.

Amb l'entrada en vigor de l'acord, les empreses subscriptores mantindran el símbol de l'espiga barrada però substitueix la formulació 'sense gluten' per 'apte per a celíacs', ha informat la Generalitat en un comunicat.

Al voltant de 80 empreses fan ús d'aquest logotip en més de 1.000 productes i, segons dades de l'Associació de Celíacs de Catalunya, es calcula que un 70% dels productors d'alimentació que hi ha al mercat no contenen gluten.

El pacte també preveu que els comerços minoristes disposin de cartells d'informació general amb el mateix contingut i símbols que els utilitzats en les etiquetes d'aliments per facilitar la identificació.

S'ha presentat aquest divendres amb motiu del Dia Internacional de la Celiaquia i, durant la presentació, Mena ha apuntat que aquest pacte "és una mostra d'una societat madura i avançada que pretén el benestar de tots els ciutadans".

Els responsables de la marca blanca podran subscriure's sense necessitat de la firma del fabricant, i el pacte també influirà en la marca blanca en el cas que el subscriptor sigui el productor.

Una altra mesura recollida a l'acord és la d'iniciar mecanismes d'avaluació per a empreses fabricants i així assegurar la correcta gestió del gluten en la producció.

Europa Press Comunicados Empresas