Agro.- El Govern impulsa el cultiu de cítrics de Terres de l'Ebre com a atractiu turístic

Actualizado: viernes, 20 noviembre 2009 16:04

BARCELONA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentat avui al mercat de la Boqueria de Barcelona un estudi que pretén potenciar el cultiu de cítrics i la gastronomia de Terres de l'Ebre com a atractiu turístic de la zona.

L'objectiu de la iniciativa és potenciar i desestacionalitzar el turisme de Terres de l'Ebre, així com apostar pels productes locals de qualitat. Per a això, la Generalitat té el portal gastronòmic 'www.gastroteca.cat'.

L'estudi proposa rutes, mapes, propostes de visites i jornades perquè la gastronomia sigui compatible i complementària amb altres recursos de la zona, com sol i platja, naturalesa, Ebre, patrimoni monumental i cultura.

Huguet ha assenyalat que "l'oferta d'un nou turisme actiu lligat a la cultura i al descobriment dels valors propis del país, com gaudir del paisatge, dels productes de la terra i de la gastronomia, té una importància cada vegada més gran".

Per Huguet, es tracta d'una aposta pel "turisme identitari", que en aquest cas passa per "posar les comarques de Terres de l'Ebre al mapa turístic com a aposta diferenciada i de qualitat".