Agro.- El jutge demana al Govern les accions realitzades sobre la Cooperativa de l'Aldea

Actualizado 18/05/2012 15:47:31 CET

L'entitat es troba en concurs de creditors des d'abril

TARRAGONA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

El jutge del Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona, César Suárez Vázquez, ha demanat a la Conselleria d'Economia i Coneixement de la Generalitat informació sobre les actuacions de supervisió, inspecció, expedients informatius i qualsevol altra actuació feta sobre la Cooperativa de l'Aldea, ha informat en un comunicat.

Així, el Govern té un termini de deu dies per remetre tota aquesta informació al jutjat, en què ha de detallar els recursos propis de la cooperativa en relació amb el seu immobilitzat material i immaterial net.

També ha requerit informació sobre les operacions que hagi realitzat la secció de crèdit de manera habitual o que superin el 60% dels recursos propis de la cooperativa.

Alhora, ha sol·licitat el grau de compliment de les dotacions a provisions exigides a la secció de crèdit per la normativa vigent, i el compliment de les ràtios de solvència de la secció de crèdit respecte de les operacions de finançament realitzades amb els cooperativistes, adherits o tercers.

El Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona ha declarat el concurs voluntari de creditors de la cooperativa l'abril per trobar-se en situació d'insolvència, amb un passiu superior a cinc milions d'euros i més de 50 creditors.

PLA DE VIABILITAT

Actualment, la cooperativa està treballant en augmentar la producció de manera que les hectàrees de cultiu creixin fins a les 150 davant de les 50 actuals, cosa que es pot obtenir no només amb els mitjans propis de la cooperativa sinó amb acords amb altres pagesos.

Per fer viable l'entitat, la junta ha acomiadat a tres treballadors dels 12 fixos i ha aprovat un expedient de regulació de feina (ERO) de reducció de jornada per a tota la plantilla, un pla de reestructuració de manera que l'entitat preveu estalviar 150.000 euros anuals.

De moment, la Cooperativa de l'Aldea està capitanejada per una junta rectora de transició fins que es constitueixi la definitiva el juny, segons les previsions.

Europa Press Comunicados Empresas