Agro.- Pelegrí fa una crida a la unitat de l'oferta agroalimentària per combatre la crisi de preus

Josep Maria Pelegrí, Conseller de Agricultura
GENERALITAT
Actualizado 15/08/2011 14:00:57 CET

BARCELONA, 15 Ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (Daam), Josep Maria Pelegrí, ha fet una crida a la unitat de l'oferta per part dels productors catalans per combatre la crisi de preus que viu el sector.

En una entrevista a Europa Press, Pelegrí ha explicat que el productor no està en situació d'igualtat respecte del comprador i ha assegurat que en aquesta matèria hi ha deures "per a tothom", ja que, segons la seva opinió, el sector té part de culpa de la situació.

"Per què la gran superfície té la possibilitat de poder marcar el preu? Si hi hagués una concentració de l'oferta i la imposició dels preus fora del productor, el distribuïdor compraria", ha assegurat, i alhora ha manifestat que el sector reconeix aquest argument.

Ha advocat pel consens, ja que no és partidari de forçar la unitat, i ha matisat que l'objectiu no és una fusió, sinó arribar a un acord amb les Organitzacions de Productors (OP), que són els interlocutors de la Unió Europea (UE): "Si no vols ser una OP no ho siguis, però sigues capaç de pactar-hi un preu únic".

En aquest sentit, Pelegrí ha advertit de la importància d'evitar fugues, i ha apostat per instruments de gestió del mercat que evitin que una part de la cadena, els productors, sigui la baula feble.

Europa Press Comunicados Empresas