Agro.- Pernils Llémena obrirà mercat als Estats Units a partir del 2012

Pernils Llémena
GENERALITAT
Actualizado 30/05/2011 19:40:21 CET

GIRONA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

L'empresa Pernils Llémena, amb seu a Sant Aniol de Finestres (Girona), començarà a exportar els seus pernils als Estats Units, concretament a Califòrnia i Nova York, a partir del 2012 després de convertir-se en la primera càrnica catalana amb autorització per exportar al país nord-americà.

Pernils Llémena, fundada el 1995 per quatre grups càrnics de la zona --Toni Josep, Collel, Noel i Friusa-Valent-- i dedicada exclusivament a salar, curar i desossar, va tancar el 2010 amb una facturació de 7'5 milions d'euros.

Actualment, té unes instal·lacions de 20.000 metres quadrats, una plantilla de 105 treballadors i produeix 1,2 milions de pernils a l'any, el 70% dels quals es destinen a l'exportació.

"Estem al 100% de la nostra capacitat productiva", ha assegurat el gerent de Pernils Llémena, Ramon Barnadal, durant una visita del delegat de la Generalitat de Girona a l'empresa.

Barnadal ha explicat que va ser a partir de l'any 2000 que Pernils Llémena inicià la seva ampliació al mercat exterior, tot portant els seus productes a l'Amèrica del Sud i a l'Àsia.

Ara podrà exportar també als Estats Units i es converteix així en l'única empresa càrnica catalana que ha rebut l'autorització per vendre en aquest país, un dels més exigents del món --a Espanya només hi ha 12 empreses que puguin exportar als Estats Units--.

"Hem superat la llista exhaustiva de requisits que demana el mercat americà per poder exportar", ha assenyalat el director de l'Agència de Protecció de la Salut de Girona, Lluís Picart.

UNS 500 o 1.000 PERNILS PER COMENÇAR

La càrnica catalana podrà començar a exportar el 2012, ja que per curar un pernil es necessiten 12 mesos i els que s'enviïn als Estats Units han de sortir d'escorxadors també autoritzats.

Aquestes empreses homologades es troben a Dinamarca, Holanda i Alemanya, de manera que Pernils Llémena haurà de comprar en aquests països els pernils i després curar-los i assecar-los a Espanya.

Per aquesta raó, inicialment calculen que les seves vendes exteriors seran modestes, així que començaran exportant entre 500 i 1.000 pernils.

"No serà fàcil entrar al mercat dels Estats Units, però tenim confiança", ha apuntat Barnadal.

Europa Press Comunicados Empresas