Agro.- Puxeu rebutja el consum de productes "desestacionalitzats"

Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: lunes, 11 mayo 2009 22:18

MADRID 11 May. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha advertit avui que "el consum de productes desestacionalitzats pot acabar sent un disbarat", perquè, a més que es perden aromes i sabors, es pot contribuir a la pèrdua d'ocupació a les zones productores.

Durant la seva intervenció a la inauguració de la IV reunió anual de la Xarxa d'Agricultura Ecològica Mediterrània (MOAN), que ha començat avui a Madrid, Puxeu ha incidit en la importància de mantenir l'estacionalitat de les produccions agràries per mantenir l'ocupació i promoure al seu torn el desenvolupament rural amb criteris de sostenibilitat.

El secretari d'Estat ha valorat els avenços en els sistemes de logística i en les tecnologies de fred, però ha defensat la necessitat d'"educar la població més jove en el fet que cada cosa té el seu temps", i ha apostat pel consum de productes locals i de temporada.

En la reunió, Puxeu ha destacat la producció ecològica com a "exemple i paradigma de les coses ben fetes i de la sostenibilitat, per la qualitat i seguretat dels seus sistemes de producció".

El MOAN aglutina representants ministerials d'agricultura de 24 països mediterranis en una xarxa institucional a través de la qual s'intercanvien i comparteixen estratègies comunes per fomentar el sector ecològic al mediterrani.

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua ha avançat que Espanya incorporarà els treballs desenvolupats per aquesta xarxa als fòrums de debat durant la presidència espanyola de la UE en el primer semestre del 2010.

Contenido patrocinado