MADRID 11 May. (EUROPA PRESS) -
El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha advertit avui que "el consum de productes desestacionalitzats pot acabar sent un disbarat", perquè, a més que es perden aromes i sabors, es pot contribuir a la pèrdua d'ocupació a les zones productores.
Durant la seva intervenció a la inauguració de la IV reunió anual de la Xarxa d'Agricultura Ecològica Mediterrània (MOAN), que ha començat avui a Madrid, Puxeu ha incidit en la importància de mantenir l'estacionalitat de les produccions agràries per mantenir l'ocupació i promoure al seu torn el desenvolupament rural amb criteris de sostenibilitat.
El secretari d'Estat ha valorat els avenços en els sistemes de logística i en les tecnologies de fred, però ha defensat la necessitat d'"educar la població més jove en el fet que cada cosa té el seu temps", i ha apostat pel consum de productes locals i de temporada.
En la reunió, Puxeu ha destacat la producció ecològica com a "exemple i paradigma de les coses ben fetes i de la sostenibilitat, per la qualitat i seguretat dels seus sistemes de producció".
El MOAN aglutina representants ministerials d'agricultura de 24 països mediterranis en una xarxa institucional a través de la qual s'intercanvien i comparteixen estratègies comunes per fomentar el sector ecològic al mediterrani.
El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua ha avançat que Espanya incorporarà els treballs desenvolupats per aquesta xarxa als fòrums de debat durant la presidència espanyola de la UE en el primer semestre del 2010.