Agro.- El sector del cava estima que els espanyols consumiran 37 milions d'ampolles en Nadal

Foto Consumo Cava En Navidad
EUROPA PRESS
Actualizado 05/12/2011 13:42:45 CET

BARCELONA, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Consell Regulador del Cava ha estimat que els espanyols consumiran uns 37 milions d'ampolles de cava durant aquest Nadal, fet que suposa un milió d'unitats més que el mateix període de l'any anterior, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat.

"Tot i la crisi que estem vivint, les xifres ens demostren que els espanyols no prescindeixen del cava en els moments especials", ha afirmat el president del Consell Regulador del Cava, Gustavo Garcia Guillamet.

El president ha declarat que l'estimació s'ha elaborat en funció a "les dades de vendes dels nous primers mesos de l'any 2011 i les variacions habituals de l'últim trimestre de l'any", tot i que ha reconegut que està sent un any difícil per al sector, que s'ha vist obligat a ajustar preus.

Segons Guillamet, del gener al setembre s'han venut un total de 152.093.556 ampolles de cava, fet que suposa un increment del 2,8% respecte al mateix període del 2010, xifres en les quals destaca l'increment del mercat exterior --94.724.397 ampolles, un 3,01% més--.

Tot i que el rànquing de clients exteriors el lidera Alemanya, seguit del Regne Unit, el president de l'entitat del cava ha explicat que França ha incrementat un 16,9% el seu consum, "dada molt significativa perquè és el país més coneixedor de les bondats dels vins escumosos", ha afegit Guillamet.

Europa Press Comunicados Empresas