AMPL-. Agro.- El Govern garanteix el cobrament dels dipòsits a la vista de la cooperativa de L'Aldea abans de Nadal

El Presidente De La Cooperativa De L'aldea J.F.Falcó Y El Abogado J.Fernández
EUROPA PRESS
Actualizado 05/12/2011 15:22:18 CET

BARCELONA, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha demanat aquest dilluns tranquil·litat als socis de la Cooperativa Agrària de L'Aldea (Tarragona), que tenen bloquejats els seus comptes des de la setmana passada, i ha garantit que els dipòsits a la vista, que sumen 1,8 milions d'euros, podran començar a cobrar-se abans de Nadal.

Així ho ha anunciat la directora de l'Institut de Crèdit Agrari, Divina Alsinet, que ha estat nomenada supervisora de la Cooperativa, en declaracions als mitjans després d'una reunió en la Conselleria d'Economia i Coneixement en la qual han participat també el director general de Política Financera, Assegurances i Tresor, Jordi Òliva, i el consell gestor de la cooperativa.

Els dipòsits a la vista representen una tercera part del total de dipòsits que disposa l'entitat, que sumen 6 milions d'euros.

"Abans de Nadal estarà resolt el problema, sempre que la cooperativa segueixi amb la seva activitat normal", ha recalcat Alsinet, que ha constatat que els socis van interrompre la seva activitat quan van comprovar que els seus comptes havien estat bloquejats, el que ha impedit que els productes arribin al mercat i, per tant, que arribin nous ingressos.

L'activitat principal de la Cooperativa Agrària de L'Aldea és el cultiu de verdures i hortalisses, per la qual cosa Òliva ha demanat tranquil·litat i responsabilitat als socis i els ha animat que "si demà, que és festiu, han d'ajudar a recollir enciams, ho facin".

Alsinet ha indicat que "la pròpia activitat de la cooperativa permetrà recuperar els actius".

MALA GESTIÓ FINANCERA

Òliva ha explicat que l'origen del problema ha estat una gestió dolenta a l'hora de finançar importants inversions que la cooperativa ha fet des de l'estiu, el que va absorbir la liquiditat de l'entitat, tot i que ha remarcat que "la base de la cooperativa és sòlida".

Ha indicat que el problema es resol aconseguint finançament i ha afegit que la Generalitat "no té problema per assegurar que alguna entitat financera o fons d'inversió es faci càrrec d'aquesta inversió" i que no cal que el Govern faci cap aval.

L'actuació de la Generalitat es limita a un suport tècnic i de gestió per dissenyar un pla econòmic i financer i organitzar i sanejar el finançament de la cooperativa.

LA COOPERATIVA DEMANA TRANQUIL·LITAT

L'advocat de la Cooperativa, Jordi Fernández, ha assegurat després de la reunió que tots els socis de l'entitat que tenen els seus comptes bloquejats cobraran tots els seus estalvis "en un termini relativament breu" i ha insistit a demanar tranquil·litat, tot i que no ha concretat quines mesures es portaran a terme per solucionar el problema ni en quin termini els dipositaris podran cobrar els seus estalvis.

Fernández ha avançat que la cooperativa presentarà preconcurs de creditors aquest dimecres als jutjats de Tarragona, cosa que la Generalitat ha argumentat que servirà per organitzar i normalitzar la situació.

"Estem absolutament convençuts que en un termini relativament breu cobraran els seus estalvis", ha insistit Fernández, tot i que ha afirmat que els dipositaris no poden treure els diners dels seus comptes perquè segueixen bloquejats.

"Ens hem posat a treballar per tenir-lo solucionat en el mínim temps possible", ha remarcat, i ha reiterat que la cooperativa segueix treballant i és viable.

Fernández, acompanyat del president de la cooperativa, José Fernando Falcó, ha indicat que hi ha un equip treballant permanentment i que haurà més reunions amb el Govern.

Europa Press Comunicados Empresas