Augmenta el nombre d'aus aquàtiques al Delta de l'Ebre malgrat assecar els arrossars

Aves Acuáticas En El Delta Del Ebro. Pájaro, Pájaros, Ave.
GENERALITAT DE CATALUNYA
Actualizado 29/02/2012 12:48:28 CET

TARRAGONA, 29 Feb. (EUROPA PRESS) -

El nombre d'aus aquàtiques que hibernen al Delta de l'Ebre ha augmentat lleument durant aquest any, malgrat assecar-se els arrossars de l'hemidelta nord com a mesura de control de la plaga del cargol poma a la zona, segons destaca el cens que realitza anualment el Parc Natural del Delta de l'Ebre.

En total, més de 267.000 ocells passen aquest hivern al Delta, respecte dels 256.000 de l'any passat, cosa que representa un augment respecte a la mitjana dels últims deu anys --223.000--, ha explicat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en un comunicat.

Assecar els arrossars, en canvi, sí ha influït en la distribució de les espècies més dependents, que s'han vist obligades a concentrar-se en els camps de l'hemidelta sud.

La comptabilització hivernal s'integra dins la International Waterbird Census (IWC), que té com a objectiu quantificar anualment el nombre d'ocells aquàtics que hibernen en més de 80 països d'Europa, l'Àsia i el nord d'Àfrica.

En el cas del Delta de l'Ebre, el cens es va realitzar entre el 7 i el 24 de gener amb la participació de 34 persones, entre tècnics del parc, Agents Rurals i voluntaris, i no inclou la població de 46.000 gavines de diferents espècies observades.

Europa Press Comunicados Empresas