Brussel·les no veu raons per tancar el mercat europeu als cogombres espanyols

Imagen De Una Plantación De Pepino
WIKIMEDIA COMMONS
Actualizado 30/05/2011 19:12:48 CET

BRUSSEL·LES, 30 May. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea creu que "no hi ha necessitat" de bloquejar el mercat europeu als cogombres procedents d'Espanya, malgrat la decisió d'Alemanya, Àustria i altres països de la UE de retirar aquest producte i altres hortalisses importades d'Espanya per por que siguin l'origen del brot infecciós del bacteri 'Escherichia coli' que afecta sobretot a Alemanya.

"No crec que hi hagi necessitat d'aplicar restriccions totals sobre productes que procedeixin d'un estat membre específic", han indicat fonts comunitàries familiaritzades amb el cas, que han recordat que Brussel·les està a l'espera de conèixer els resultats definitius de les proves de laboratori que s'han realitzat en origen i destí. "Però volem estar segurs que no es posen al mercat europeu productes contaminats", han afegit.

Davant d'una crisi d'aquestes característiques, el sistema europeu per a la seguretat alimentària "posa la seva confiança al país d'origen" perquè porti a terme la investigació necessària i prengui les mesures adequades.

En aquest cas, les autoritats espanyoles han imposat restriccions als dos hivernacles, un a Almeria i un altre a Màlaga, dels quals procedeixen els lots de cogombres contaminats per evitar que es posin al mercat altres partides mentre es porta a terme la investigació, segons han precisat fonts comunitàries.

Europa Press Comunicados Empresas