Albares avança que Espanya sancionarà un primer grup de 12 colons de Cisjordània

El ministre d'Assumptes exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares
Fernando Sánchez - Europa Press
Publicado: lunes, 4 marzo 2024 11:15

   Demana a diputats i senadors que recolzen al Govern en la seua aposta per la solució dels dos Estats

   MADRID, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Assumptes exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha indicat que el Govern es disposa a sancionar un primer grup de dotze colons violents de Cisjordània, al mateix temps que ha tornat a reclamar un "alto el foc immediat i permanent" i l'alliberament dels ostatges en mans de Hamàs.

   Aquesta és la primera vegada que el ministre especifica el nombre concret que es veurà afectat per la mesura que prepara el Govern, després que no haja sigut possible arribar a un acord els vint-i-set perquè des de la UE es fera un pas en aquest sentit.

   Segons ha explicat durant la seua compareixença davant de la Comissió Mixta per a la UE, el Govern ja ha "iniciat els tràmits per a imposar sancions a un primer grup de 12 colons violents de Cisjordània". "Sabem que el silenci i la inacció sempre van en contra de les víctimes", ha sostingut.

   Així mateix, ha recalcat que "Espanya ha mantingut una posició ferma i clara" des de l'atac terrorista per part de Hamàs contra Israel el passat 7 d'octubre. "Hem condemnat el terrorisme de Hamàs, però demanem l'estricte respecte del Dret Internacional i del Dret Internacional Humanitari en la resposta", ha afirmat.

CONDEMNA DE LA MORT DE CIVILS A GAZA

   "Espanya també és clara i ferma en la condemna rotunda de tantes morts de civils a Gaza, uns 30.000, incloent un gran percentatge de dones i xiquets", ha afegit Albares, que ha reclamat "un alto el foc immediat i permanent", l'entrada d'ajuda humanitària a Gaza així com l'alliberament de tots els ostatges en mans d'Hamás.

   El ministre també ha insistit en la necessitat de seguir finançant a l'Agència de l'ONU per als Refugiats Palestins (UNRWA), per aquest motiu el Govern ja haja desemborsat 3,5 milions d'euros addicionals i estiga preparant un nou paquet encara major.

   Albares ha aprofitat per a reclamar als diputats i senadors que componen la comissió el seu respatler al Govern en la seua defensa de la UNRWA i també per a la materialització de la solució de dues Estats.

   "Només l'establiment d'un Estat palestí, realista i viable, que incloga a Cisjordània i Gaza sota una única autoritat nacional palestina connectada per un corredor, amb accés al mar, amb un port, amb la seua capital a Jerusalem Est, podrà garantir definitivament la seguretat d'Israel i la pau en la regió", ha sostingut el ministre.

    "El que els demane ací és que se sumeixen a aquest aspiració i ens ajuden a construir una pau definitiva", ha animat als membres de la Comissió Mixta.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià