Albares respon al PP que no li demana que no faça oposició i que només espera "el mateix que Zapatero va fer amb Aznar

El ministre d'Assumptes exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, durant una compareixença institucional, al Complex de la Moncloa, a 19 de maig del 2024, a Madrid (Espanya).
Moncloa
Publicado: lunes, 20 mayo 2024 12:24

   MADRID, 20 May. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Assumptes exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha respost al PP que no li està demanant que no faça oposició després de les declaracions del president argentí, Javier Milei, sobre l'esposa de Pedro Sánchez. En canvi, espera que faça "el mateix que va fer" el 2007 l'expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero amb l'expresident veneçolà Hugo Chávez, després de criticar aquest al seu predecessor, José María Aznar.

   "No li demane al Partit Popular que no faça oposició al Govern. Li demane que defense les institucions espanyoles, la dignitat i la sobirania d'Espanya", ha expressat el cap de la diplomàcia espanyola en una entrevista en Cadena Ser, que ha arreplegat Europa Press, responent a la formació d'Alberto Núñez Feijóo, que va assegurar el diumenge després de la crisi diplomàtica oberta contra Argentina que la seua labor és "fer oposició al president d'Espanya, no a l'argentí".

   Albares ha lamentat la reacció del PP davant del que considera com "una ingerència en assumptes interns flagrant" per part de Milei, que va qualificar de "corrupta" a l'esposa del president del Govern. En una entrevista a Antena 3, recollida per Europa Press, ha indicat que els 'populars' haurien de defensar les institucions espanyoles i fer "el mateix que va fer José Luis Rodríguez Zapatero" defensant a l'expresident Aznar "dels atacs d'Hugo Chávez".

   En aquest sentit, ha recordat al PP que "hi ha moments per a ser oposició" i "moments per a ser Espanya", i que després de les declaracions de Milei del diumenge era el moment per a ser un partit d'Estat. A més, ha criticat que després de contactar ahir amb el portaveu 'popular' al Congrés, Miguel Tellado, es va assabentar de la seua resposta "a través de Twitter".

   Després d'exigir disculpes a Vox i a Santiago Abascal per haver "ovacionat i aplaudit aquest atac a les nostres institucions", el ministre d'Exteriors ha acusat al PP de mentir per dir que el Govern no els va contactar en anteriors ocasions com amb la posició sobre el Sàhara, el reconeixement de Palestina o les relacions amb Algèria.

   "És fals i evidentment és públicament fals. Jo he cridat al PP i a la resta dels portaveus parlamentaris en moltes rondes de trucades exactament, igual que vaig fer ahir", ha assegurat Albares, recordant que fa tan sol uns dies va parlar amb el president d'Andalusia, Juanma Moreno, per a traslladar-li els avanços que hi havia en relació amb Gibraltar.

   Les declaracions d'Albares tenen lloc un dia després que cridara a consultes 'sine die' a l'ambaixadora d'Espanya a Argentina, la qual cosa suposa la retirada temporal de la representant espanyola del país llatinoamericà. Ho va fer en reacció a la referència que Milei va fer de la dona del president del Govern, Pedro Sánchez, a qui va acusar de ser "corrupta".

   Després de cridar a consultes a l'ambaixadora d'Espanya a Argentina, el PP va respondre al Govern que la seua labor "és fer oposició al president d'Espanya, no al d'Argentina", i li va acusar de pretendre "que Milei mobilitze a l'electorat al que ja no convenç el Govern".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià