AMP.- Gürtel.- Camps diu que la veritat està "més a prop que mai" i que queden "un o dos escalonets" perquè això passe

Actualizado: martes, 7 julio 2009 16:08

El president del Govern valencià afirma que "tot i els obstacles" treballarà pels valencians "cada dia"


VALÈNCIA, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps, ha assegurat hui a Algemesí (València) que la veritat "està més a prop que mai" i que queden "un o dos escalonets i llavors tota esta qüestió tan estranya, absurda i estrafolària haurà passat al passat", referint-se al 'cas Gürtel'.

Així ho ha indicat en un acte celebrat en esta població valenciana, on va assistir a la firma d'una subvenció amb motiu del 'Pla Confiança', després de la decisió del magistrat instructor del 'cas Gürtel' al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de considerar que els fets atribuïts al cap del Consell i a la resta d'imputats poden ser objecte de delicte de suborn i ordenar continuar la causa pels tràmits previstos per al Tribunal del Jurat.

El cap del Consell, que ha estat rebut amb aplaudiments a Algemesí pels membres de l'Ajuntament, alcaldes de la comarca i el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, i ciutadans d'esta població, ha afirmat que té "l'afecte i el sentiment d'un poble que ha decidisc els últims anys donar-me el suport personal i al projecte que represente de futur de la Comunitat Valenciana". "El suport de les persones que lliurement, democràticament, decidixen el futur de la nostra terra", ha afirmat.

Així, ha afegit que "la força de la democràcia és una corrent tan fort que es porta per davant qualsevol qüestió" i que "la força de la il·lusió és tan gran, és una muntanya tan elevada, que fa possible que qualsevol obstacle semble una qüestió petita i menor".

El president del Govern valencià s'ha mostrat convençut que quan s'inaugure l'aparcament d'Algemesí per al que hui s'ha atorgat una subvenció, "tot haurà passat".

Camps ha afegit que ser president de la Generalitat és "la cosa més gran del món", significa que "la majoria dels meus conciutadans creuen a la feina" que es fa des del Govern valencià que "el nostre cor està al servici d'un poble" i que "és el millor camí per a eixir cap a davant". "No hi ha una cosa més gran que la Presidència de la Generalitat", ha subratllat.

En esta línia, ha insistit que "independentment dels obstacles", sempre ha tingut clar que "lluitar per la meua terra és la cosa més gran i important que pot fer qualsevol valencià".

Des que exercix la seua responsabilitat al capdavant del Govern valencià, ha afirmat que no ha fet una altra cosa "cada minut de la meva vida que pensar en els valencians". Com és un treball "preciós", ha dit, i "possiblement el més bonic", ha afirmat que "ací estaré treballant cada dia" per a aconseguir que la Comunitat siga "la millor regió d'Europa".

L'acte de Camps a Algemesí ha aplegat un nombrós grup de periodistes, una situació sobre la qual Camps ha ironitzat després d'assegurar que esta "immensa convocatòria de mitjans de comunicació se centra fonamentalment en este esforç que fem des de la Generalitat per a fer possible la qualitat de vida que volem" per a la Comunitat.

"AMB LA QUE ESTÀ CAIENT"

L'alcalde d'Algemesí, Vicente Ramón García Mont, que "amb la qual està caient", ha mostrat el seu suport al cap del Consell i ha afirmat que "és el millor que hi ha hagut en la història de la Comunitat". Sobre esta qüestió, ha mostrat el seu afecte i ha assegurat que "et volem i et recolzarem en tot", i alhora ha alabat la seua capacitat de treball. "És incombustible i inesgotable", ha postil·lat.

A més, ha recordat que en els actes electorals del 2007 va prometre portar a terme el projecte de la plaça i "com és un home honorable i de paraula, ha complit el seu compromís" amb la lliura d'aproximadament sis milions d'euros per a portar-ho a terme.

VISITAR TOTS ELS POBLES

D'altra banda, Camps s'ha referit a l'objecte de l'acte de hui de lliurament de la resolució de l'aprovació del Pla Suport a la Inversió Productiva dels Municipis amb el qual se subvencionarà amb sis milions d'euros ---més 0,5 milions de l'Ajuntament-- la construcció d'un garatge subterrani i una plaça de vianants a la localitat.

Amb motiu d'este Pla de Suport a la Inversió Productiva dels Municipis, el cap del Consell es va comprometre a "anar a tots els pobles de la Comunitat per a fer possible que este projecte s'implique d'ací al nostre sentiment de poble treballador".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià