Augmenten a cinc els morts per una explosió en una central hidroelèctrica d'Itàlia

Publicado: jueves, 11 abril 2024 18:50

   MADRID, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Cos de Bombers d'Itàlia ha localitzat el cos sense vida de dues dels quatre desapareguts en l'explosió ocorreguda el dimarts a la central hidroelèctrica del llac Suviana, prop de Bolonya, elevant així a cinc la xifra provisional de morts en aquest succés.

   Els equips de rescat, que han reprès aquest dijous les operacions després que les males condicions de seguretat en la central obligaren a la seua paralització a la vesprada, han trobat els cadàvers en el novè pis de la central baiz el nivell de l'aigua.

   La Fiscalia de Bolonya ha obert una investigació pel succés, apuntant a la possible comissió dels delictes de desastre per negligència i homicidi, segons informacions arreplegades per l'agència italiana de notícies AdnKronos.

   Un centenar d'efectius participen des del dimarts en l'operatiu de recerca habilitat per a tractar de localitzar als treballadors desapareguts després de l'explosió, encara que les autoritats admeten que ja hi ha poca esperança de localitzar-los amb vida.

   Així les coses, el balanç provisional de l'explosió a la central hidroelèctrica se situa ara en cinc morts i sengles ferits, així com dos treballadors desapareguts, segons informacions oficials.

   La companyia Enel Green Power, encarregada de gestionar la central de Bargi, va confirmar que l'incident va coincidir amb una sèrie de proves en un grup de turbines. L'accident està considerat una de les tragèdies laborals més greus d'Itàlia en la història recent.

SUPORT I SOLIDARITAT DE LA COMPANYIA

   Aquest dimecres, el consell d'administració d'Enel -matriu d'Enel Green Power-, amb el seu president, Paolo Scaroni, i el seu conseller delegat, Flavio Cattaneo, al capdavant, van expressar el seu més sentit condol a les famílies de les víctimes i la seua solidaritat amb tots els implicats en el tràgic succés.

   Així mateix, Enel Green Power ha creat un fons immediat de dos milions d'euros per a permetre a les persones afectades i a les seues famílies cobrir les necessitats bàsiques i les emergències.

   Des de les primeres hores de l'incident, la companyia ha treballat per a brindar assistència enviant un equip de psicòlegs al lloc i als hospitals on es trobaven ingressats els ferits, posant a disposició habitacions d'hotel i brindant suport logístic a les famílies involucrades.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià