Augmenten a més de 37.370 els morts i prop de 85.500 els ferits per l'ofensiva d'Israel contra Gaza

Columna de fum després d'un bombardeig de l'Exèrcit d'Israel contra el campament de refugiats de Bureij, al centre de la Franja de Gaza (arxiu)
Omar Ashtawy / Zuma Press / ContactoPhoto
Publicado: martes, 18 junio 2024 13:12

   Moren 17 persones en nous bombardejos israelians contra la Franja, inclosos dos campaments de refugiats

   MADRID, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El balanç de víctimes causat per l'Exèrcit d'Israel en l'ofensiva contra la Franja de Gaza, després dels atacs perpetrats el 7 d'octubre pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) i altres faccions palestines, ha augmentat a més de 37.370 morts i prop de 85.500 ferits, segons han indicat les autoritats de l'enclavament, controlat pel grup islamista.

   "El balanç de l'agressió israeliana ha augmentat a 37.372 màrtirs i 85.452 ferits", ha afirmat el Ministeri de Sanitat de Gaza a través d'un comunicat, en el qual recalca que "l'ocupació israeliana va cometre tres massacres contra famílies a Gaza durant les últimes 24 hores, amb 25 morts i 80 ferits".

    Així mateix, ha reclamat a "les famílies dels màrtirs i els desapareguts en la guerra a Gaza" que lliuren informació sobre els seus sers estimats per a completar el balanç de víctimes i ha subratllat que hi ha un nombre indeterminat de víctimes "davall la runa i a les carreteres". Les autoritats de Gaza han xifrat en vora 10.000 els desapareguts.

    Durant les últimes hores s'ha confirmat la mort de 17 persones a causa d'una sèrie de bombardejos executats per l'Exèrcit d'Israel contra diversos punts de la Franja de Gaza, inclosos dos campaments de refugiats.

   Fonts locals citades per l'agència palestina de notícies WAFA han assenyalat que almenys set civils han mort en un nou bombardeig contra el campament de Nuseirat, situat en el centre de Gaza, i han agregat que diverses persones han resultat ferides, per la qual cosa no es descarta que la xifra de morts augmente en les pròximes hores.

   Així mateix, Israel ha dut a terme bombardejos contra el campament de refugiats de Bureij, als voltants de Deir al Balà, també al centre de la Franja, i contra la mateixa ciutat, així com atacs amb artilleria contra Rafá, situada al sud de l'enclavament, a la frontera amb Egipte.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià