Augmenten a més de cent els morts en un atac d'Israel contra un lliurament de menjar a Gaza

Archivo - Arxiu - Edficios danyats pels bombardejos de l'Exèrcit d'Israel contra el campament de refugiats de Jabalia, al nord de la Franja de Gaza (arxiu)
Mohammed Ali / Xinhua News / Contactophoto
Publicado: jueves, 29 febrero 2024 18:31

   Les autoritats de Gaza parlen "d'horrible massacre" i afirmen que altres 760 palestins han resultat ferits

   MADRID, 29 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El balanç de morts a causa de l'atac perpetrat per Israel contra un grup de persones que estava esperant per a rebre aliments a la ciutat de Gaza, situada al nord de l'enclavament, ha ascendit a més de cent, segons han denunciat les autoritats gazatíes, controlades pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs).

   "El balanç de víctimes de la massacre al carrer Al Rashid ha augmentat a 104 màrtirs i 760 ferits", ha assenyalat el portaveu del Ministeri de Sanitat gazatí, Ashraf al Qidra, després que l'oficina de premsa de les autoritats gazatíes assenyalara que "l'horrible massacre" va tenir lloc quan les víctimes "estaven cercant sosteniment al sud-oest de la ciutat de Gaza, on van ser a obtenir menjar i ajuda després que més de 700.000 persones hagen sigut sotmeses a una fam pel cèrcol de l'Exèrcit d'ocupació".

   Així, ha recalcat en un comunicat en el seu compte en Telegram que "l'ocupació tenia intenció premeditada de cometre aquesta horrible massacre" i ha agregat que té lloc "en el context del genocidi i la neteja ètnica contra la població de la Franja de Gaza".

   "L'Exèrcit d'ocupació sabia que les víctimes havien arribat a la zona per a obtenir menjar i ajuda, però les va matar a sang freda", ha sostingut, abans de responsabilitzar del succeït a Estats Units, i "personalment" al seu president, Joe Biden, a Israel i a les organitzacions internacionals "que no han complit les seues obligacions".

   "Els fem totalment responsables dels horribles assassinats en massa, massacres, la guerra d'extermine i les guerres de fam llançades i dutes a terme per l'Exèrcit d'ocupació fins ara", ha dit, al mateix temps que ha reclamat que pressionen "de forma immediata i urgent" a Israel perquè "pose fi a la guerra genocida contra el poble palestí a Gaza" i "detinga la cascada de sang i l'assassinat de civils, xiquets i dones".

"NOU GIR EN EL GENOCIDI"

   En aquest sentit, Al Qidra ha subratllat que l'atac "suposa un nou gir en el genocidi" i ha denunciat que Israel "comet un assassinat sistemàtic contra 700.000 persones al nord de Gaza a través d'atacs i fam".

   "Els equips mèdics són incapaços de fer front al volum i tipus de ferides que arriben a l'Hospital Al Shifa a causa de la feble capacitat mèdica i humana", ha lamentat, en referència a la situació del sistema sanitari gazatí a causa de l'ofensiva d'Israel.

   "Demanem a la comunitat internacional que detinga la guerra genocida llançada per l'ocupació israeliana amb suport nord-americà i europeu", ha dit, al mateix temps que ha sol·licitat "un corredor humanitari segur" per a "l'entrada de medicaments, ajuda humanitària i combustible" a la zona nord de la Franja.

    Per la seua banda, Jihad Islàmica ha condemnat "la massacre comesa per l'enemic contra civils que esperaven ajuda" i ha sostingut que "és una prova del nivell de criminalitat aconseguida per aquesta entitat nazi", segons ha arreplegat el diari palestí 'Filastin', vinculat a Hamàs.

   El grup palestí ha fet responsable a Biden i als "governs occidentals" que recolzen a Israel, així com als "règims àrabs" que "han romàs en silenci" davant de l'ofensiva israeliana contra la Franja, deslligada després dels atacs executats el 7 d'octubre per Hamàs.

   "Aquesta massacre només reforçarà al nostre poble davant de la maquinària d'assassinat i a la resistència a l'hora de mantenir les seues posicions per a posar fi a l'agressió i fer que l'entitat --en referència a Israel-- rendisca comptes pels seus crims", ha resolt Jihad Islàmica.

EXPLICACIÓ DE L'EXÈRCIT D'ISRAEL

   Després del succés, l'Exèrcit d'Israel ha indicat que "durant un lliurament d'ajuda humanitària amb camions al nord de la Franja de Gaza va tenir lloc un incident violent per part de residents gazatíes que van saquejar l'equipament a la seua arribada".

   "Durant l'incident, desenes de gazatíes van resultar ferits després de ser calcigats", ha manifestat en un breu comunicat en la seua pàgina web, en el qual ha recalcat que "els detalls del succés estan sent revisats".

   Fonts militars citades pel diari israelià 'The Times of Israel' han especificat que, després del succés, algunes d'aquestes persones van avançar cap a les tropes israelianes desplegades en la zona per a coordinar l'entrada d'aquests camions, davant del que van respondre obrint foc contra la multitud.

   El Programa Mundial d'Aliments (PMA) va anunciar la setmana passada una "pausa" en el lliurament d'ajuda alimentària al nord de la Franja de Gaza citant motius de seguretat, amb prou faenes l'endemà passat del reinicie d'operacions després de tres setmanes d'aturada arran d'un bombardeig contra un camió de l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA).

   El PMA va afirmar que els seus combois havien sigut assaltats per "grups de persones famolenques", inclosos intents d'aquestes persones per a pujar-se als camions. Així, va afirmar que una altra dels lliuraments "va fer front a un caos total i violència a causa del col·lapse de l'ordre civil".

   L'organisme, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el Fons de l'ONU per a la Infància (UNICEF) van alertar que la desnutrició aguda entre els xiquets i les dones embarassades i lactants a Gaza estan augmentant fortament --amb una situació especialment greu en el nord--, la qual cosa és a punt de provocar una "explosió de morts" en l'enclavament palestí.

   L'Exèrcit d'Israel va llançar una ofensiva contra la Franja de Gaza pels atacs executats el 7 d'octubre per Hamàs, que van deixar 1.200 morts i 240 segrestats. Des de llavors, les autoritats gazatíes han notificat la mort de més de 30.000 persones, a les quals sumen més de 400 a Cisjordània i a Jerusalem Est per les accions de les forces de seguretat i els atacs per part de colons israelians.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià