Biden regularitzarà a més de mig milió de migrants casats amb nord-americans

Publicado: martes, 18 junio 2024 18:52

   Trump titlla la mesura d'"amnistia massiva" i alerta que provocarà un efecte crida de migrants

   MADRID, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El president d'Estats Units, Joe Biden, ha anunciat hui dimarts un pla per a regularitzar la situació de les parelles de ciutadans nord-americans que no tenen la nacionalitat, una iniciativa de la qual podran beneficiar-se més de mig milió de persones.

   El pla de Biden per a "mantenir juntes a les famílies nord-americanes" permetrà que estes persones puguen obtenir l'estatus de residència permanent sense necessitat d'eixir del país, amb vista a "promoure la unitat famílies i reforçar l'economia" nord-americana.

   La mesura aspira a arribar a unes 500.000 persones casades amb ciutadans nord-americans i al voltant de 50.000 dels seus fills, amb un màxim d'edat de 21 anys. El Govern establix com a requisits que hagen residit almenys deu anys a Estats Units abans del 17 de juny del 2024.

   La Casa Blanca ha ressaltat en un comunicat que, encara que "el president Biden creu que assegurar la frontera en essencial", també considera que forma part del "teixit social" d'Estats Units "ampliar les vies legals i mantenir juntes a les famílies", tenint en compte que les persones també "paguen impostos i contribuïxen a les seues comunitats".

   De fet, part del focus dels nous canvis se centra en els denominats 'dreamers', persones que van arribar a Estats Units quan encara eren xiquets i als quals Washington vol "traure de les ombres". Les autoritats facilitaran que puguen rebre "més ràpidament" visats de treball si tenen estudis superiors i compten amb una ocupació.

TRUMP DENUNCIA UNA "AMNISTIA MASSIVA"

   Més tard, l'equip de campanya de l'ex-president Donald Trump ha publicat un comunicat en el qual ratlla la mesura d'"amnistia massiva" per als "criminals il·legals" i ha advertit que es crearà un efecte crida. A més, ha denunciat que al president Biden tan només li importa "el poder".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià