Publicado 22/04/2021 15:47CET

Brussel·les ultima una demanda contra AstraZeneca perquè entregue les dosis promeses

FILED - 05 April 2021, Saxony-Anhalt, Quedlinburg: A medic use a syringe to draw a dose of the coronavirus vaccine from an AstraZeneca vial. Photo: Matthias Bein/dpa-Zentralbild/dpa
Matthias Bein/dpa-Zentralbild/dp

   BRUSSEL·LES, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Comissió Europea es prepara per a portar a la companyia farmacèutica AstraZeneca als tribunals amb l'objectiu d'aconseguir que el laboratori complisca amb el repartiment promès de dosi de la seua vacuna contra la COVID-19 als països de la UE, segons han confirmat a Europa Press diverses fonts diplomàtiques.

   L'Executiu comunitari va traslladar aquesta idea als Vint-i-set aquest dimecres, durant la reunió d'ambaixadors davant la UE en la qual va haver-hi una reacció "mixta", apunten les mateixes fonts, que insistixen que Brussel·les en tot cas no necessita 'llum verda' de les capitals per a acudir a la Justícia.

   L'objectiu d'aquesta mesura no seria aconseguir una compensació econòmica sinó forçar a la farmacèutica anglosueca a entregar la quantitat de dosis estipulades en el contracte "abans de finals de juny". La UE ha adquirit un total de 300 milions de dosis que haurien d'arribar a la fi de juny, però la firma preveu entregar 100 milions.

   En una roda de premsa, la Comissió Europea ha precisat que "encara no s'ha pres cap decisió" sobre possibles accions legals contra AstraZeneca, al mateix temps que ha recordat que ja va enviar fa algunes setmanes una carta a la companyia per a trobar una solució de manera amistosa.

   "Ara com ara encara no estem ací, però estem mirant amb els Estats membres totes les opcions possibles" per a garantir que la societat entrega a la UE totes les dosis promeses.

Contador
colaboracio