Cabanyal.- El PP rebutja donar llicències a la zona no protegida fins que el Govern no rectifique l'ordre ministerial

Actualizado: viernes, 24 septiembre 2010 16:34

VALÈNCIA, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

El grup popular a l'Ajuntament de València ha rebutjat atorgar llicències per a efectuar qualsevol tipus d'obra a la zona no protegida del barri valencià del Cabanyal-Canyamelar fins que el Govern espanyol no rectifique l'ordre ministerial sobre la suspensió, segons ha indicat el regidor d'Urbanisme, Jorge Bellver, al ple del consistori.

Bellver s'ha pronunciat en estos termes en resposta a la moció formulada pel regidor socialista Vicente González Móstoles, qui ha reclamat, recolzat pel seu grup, que s'aplique l'informe de l'Advocacia de l'Estat, amb data de 15 de setembre, que ratifica que la suspensió de llicències "no ha d'aplicar-se als àmbits del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Cabanyal (Pepri) que no causen espoliació", ha dit.

El socialista ha explicat que este informe preveu que la suspensió del Pepri "ha de limitar-se a aquells aspectes del mateix que suposen espoliació" en els termes de l'ordre de Cultura. A més, a priori, segons ha agregat, l'ordre no implica la necessària i indiscriminada denegació de concessió de llicències municipals de qualsevol tipus, sobre qualsevol bé, ubicat al barri.

Per esta raó, ha sol·licitat que s'atorguen tot tipus de llicències a l'àmbit del Pepri que no afecten als valors històrics artístics que van motivar la Declaració del Cabanyal com a Conjunt Històric Protegit, sobretot el seu peculiar trama en retícula, ni suposin canvis de configuració de la zona.

Alhora, ha demanat que es mantinga la suspensió de totes les actuacions derivades de l'execució del Pepri, en les unitats que afecten al Bé d'Interés Cultural (BIC) o al Conjunt Històric Protegit (CHP), com a conseqüència de la Prolongació de Blasco Ibáñez i de l'obertura del Bulevard San Pedro.

Davant d'això, González Móstoles ha explicat que actualment, tal com diu l'informe, es podria seguir treballant en la rehabilitació d'habitatges i implantació d'equipaments en dos terceres parts d'esta zona valenciana.

Després d'escoltar-lo, Bellver ha lamentat que el que fa l'Advocacia de l'Estat és "dir negre sobre blanc", i ha assegurat que en "cap moment" apareixen les paraules de "suspensió parcial". De fet, ha indicat que l'ordre a la qual es referix "suspén tot el Pepri", una cosa que ha qualificat de "barbaritat", "aberració" i "injust".

Per este motiu, ha assegurat que el consistori no pensa atorgar cap tipus de llicència, tot i que siga a la zona no protegida, fins que el Govern "rectifique" i reconega que "es va equivocar". "Els tècnics de l'Ajuntament no van a canviar cap aplicació perquè el dictamen de l'Advocat de l'Estat no comporta cap modificació de l'ordre", ha afirmat. Així, el PP ha rebutjat la moció presentada pel PSPV sobre esta qüestió.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià