Cabanyal.- Salvem El Cabanyal diu que Barberá i el Consell "repten" al Govern i expressa la seua "ràbia i impotència"

Actualizado: martes, 6 abril 2010 21:13

VALÈNCIA, 6 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma Salvem El Cabanyal-Canyamelar, oposada a l'execució del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) d'este barri valencià, ha considerat hui, en un comunicat, que l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i el Govern valencià "repten" a l'executiu central al continuar amb l'execució d'aquest pla.

El Ministeri de Cultura va emetre fa poc una ordre en la qual considera que el PEPRI suposa espoliació i ordena la seua paralització però l'administració valenciana ha avalat legalment esta intervenció urbanística i la seva continuïtat.

Salvem El Cabanyal ha expressat també la seua "ràbia i impotència", després que hui es portaren a terme, en compliment de l'execució del PEPRI, cinc enderrocs a la zona del Cabanyal afectada per este pla. Els membres de la plataforma han assegurat estar "derrotats" per estes demolicions i han destacat estan "lluitant per la vida de les persones i per la integritat de tot un barri".

Esta entitat veïnal ha comentat que "les cinc cases eren de l'Ajuntament, és a dir, de tots els valencians" i ha apuntat que això "és el que anem a seguir defensant mentre tinguem la raó i el procés judicial estigui obert".

Salvem El Cabanyal ha assenyalat que des de fa 12 anys esta actuació urbanística es troba als tribunals i ha dit que "en el moment" en què la via legal "es posa en contra del PP valencià, este no dubta, utilitzant totes les armes que el poder li conferix, a avassallar a l'Estat de Dret i als ciutadans, que intenten defensar-ho".

"Hui ha estat una lluita molt desigual, un partit prepotent i dictatorial contra una ciutadania que intenta defensar el que és just i de dret", ha comentat Salvem El Cabanyal respecte als incidents registrats hui en este barri, entre polítics, veïns i policia, durant els enderrocs.

La plataforma ha assegurat que la seua "resistència està activa" i que seguirà "defensant les cases, abraçant les cases, contra l'espoliació i la degradació". Salvem El Cabanyal celebra esta vesprada una assemblea per a tractar estes qüestions i l'execució del PEPRI.

D'altra banda, esta entitat indica, respecte a l'ordre del Ministeri de Cultura de 29 de desembre del 2009, que considera que el PEPRI suposa espoliació, que este pla "determina l'espoliació del conjunt històric del Cabanyal".

Alhora, destaca l'"obligació de l'Ajuntament de València de procedir a la suspensió immediata de l'execució de l'esmentat pla, en tant es garantisca una adaptació del mateix que garantisca la protecció dels valors històric- artístics que van motivar la seua declaració com conjunt històric".

La plataforma critica que "el Govern valencià ha pretés deixar sense efecte l'esmentada ordre mitjançant un decret llei, que en aquest moment està suspès pel Tribunal Constitucional, després de la interposició contra ell per part del Govern d'Espanya d'un recurs d'inconstitucionalitat". Ha manifestat, després d'això, que "per tant, l'ordre de Cultura està vigent, sense cap gènere de dubtes".

ENDERROCS

D'esta manera, Salvem El Cabanyal sosté que "els enderrocs realitzats el dia de hui per l'Ajuntament han vulnerat l'ordre ministerial, la Llei de Patrimoni Històric espanyol, la sentència del Tribunal Suprem que va obligar al Govern a resoldre sobre l'existència d'espoliació al Cabanyal i la sentència del Tribunal Constitucional que suspén la vigència del decret llei".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià