Carlos Fabra diu que mai va pagar Orange Market ni li'l van imposar: "He tingut la llibertat de fer el que he volgut"

Carlos Fabra en les Corts
EUROPA PRESS
Publicado 22/3/2018 17:14:55CET

Admet que Costa o la gerència del PPCV li va recomanar rebre al 'Bigotes' per a un pressupost per a Fitur que va rebutjar per ser molt car

VALÈNCIA, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra ha negat aquest dijous que haja pagat "ni un sol euro" a Orange Market ni a Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigotes', perquè mai ha tingut relació amb ells i sempre he tingut la llibertat per a fer el que ha volgut en Castelló. "A mi ningú mai m'ha imposat res i quan algú em va demanar que rebera a Orange Market vaig dir que no, però no m'acorde qui va ser la persona que m'ho va dir", ha assenyalat, per a més tard indicar que va ser o la gerència o el secretari general del PPCV, Ricardo Costa.

Així ho ha indicat Fabra en una compareixença en la comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana. L'expresident de la Diputació de Castelló estava citat en qualitat d'exvocal nat del Patronat de Fira València, però ha admès no haver assistit a cap reunió perquè tenia "altres obligacions" com era "dirigir la província de Castelló", una cosa al que ha dedicat el seu "cos i ànima".

"La meua forma de fer política a Castelló era dedicar-me 10-12 hores diàries a la meua província. Visitava tots els pobles, coneixia perfectament totes les obres que es feien i les que estaven pendents i parlava amb tothom i estic satisfet de la gestió que hem fet", ha reivindicat.

Així, ha assenyalat que sempre ha tingut la llibertat de fer el que ha volgut en la província i "mai ningú" li ha imposat res ni des de la Generalitat se li ha "pressionat" perquè recolzara alguna cosa.

En aquest sentit, ha explicat que en una ocasió o bé l'ex-secretari general del PPCV o el gerent, no recordava exactament qui, li va dir que rebera al 'Bigotes' perquè aquest li presentara un pressupost per a muntar l'stand de la Diputació de Castelló en Fitur en 2010 però ell ho va rebutjar perquè "el pressupost era huit vegades més car". "No ens dignem ni a contestar-li", ha postil·lat.

Ha indicat que aquesta situació li la va explicar tant a Camps com a la consellera de Turisme a la qual li va dir que l'empresari "no estava centrat". "Em va presentar un pressupost d'uns dos milions d'euros que és el que em costava l'stand de cinc o sis anys", ha indicat.

"ESTIC DE GURTEL I D'ORANGE MARKET FINS AL PIRRI"

Insistit per si Camps tenia poder per a imposar amb qui contractava la Fira, Fabra ha negat aquest extrem i ha comentat: "Mai havia sentit en la meua vida una empresa que s'haguera fet tan famosa en tan poc temps com Orange Market. De la Gürtel i d'Orange Market estic fins al pirri", ha assenyalat, per a defendre que l'excap del Consell és una persona "íntegra i honrada". "Es pot haver equivocat en les seues actuacions públiques, però és una persona íntegra i d'un contingut moral important", ha insistit.

Sobre el Congrés Nacional del PP en 2008 que es va celebrar en la Fira, ha manifestat no haver tingut cap implicació ni en l'organització ni va participar en cap ponència. No obstant açò, ha relatat que el propi Rajoy li va citar a Madrid dies abans de la celebració d'aquest esdeveniment i li va preguntar si li anava recolzar a ell o a Juan Costa.

colaboracio