Celia Torà assumeix la batuta de la Banda Simfònica de Dones durant 2023

Celiá Torà
FSMCV
Publicado: jueves, 2 febrero 2023 18:24

   VALÈNCIA, 2 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Celia Torà Mateo (Abanilla, Múrcia, 1990) serà la nova directora de la Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

   Així ho ha decidit la junta directiva de l'entitat per a un càrrec que es renova anualment. Arreplega la batuta de Norma Comes Vidal, titular de la formació durant l'últim any.

   La flamant nova directora és actualment titular de la Unió Musical Hondón de los Frailes, a Alacant, i en la seua ascendent trajectòria ha aconseguit distincions al capdavant de diverses formacions, detalla la FSMCV.

   Per exemple, l'any passat va ser guanyadora del concurs internacional de direcció de bandes Bartolomé Pérez Casas i finalista en el certamen internacional de direcció de bandes Villa de Bétera.

   En la seua experiència amb la batuta acumula recitals amb la Banda Municipal de a Coruña, la banda de la Unió Musical de Bocairent, la Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia o la Banda Simfònica Ciutat de València, entre unes altres.

   La seua educació com a música ha estat unida al fagot, instrument amb el qual es va llicenciar en el conservatori superior Manuel Massotti Littel de Múrcia. Allí va obtindre el títol de Direcció d'Orquestra, carrera en la qual va continuar la seua formació amb mestres com José Rafael Pascual Vilaplana, Robert Treviño o Cristóbal Soler. També va ser primer fagot en formacions de Múrcia, Almeria, Alacant i València, acumulant distincions en més d'una vintena de certàmens.

   La Banda Simfònica de Dones de la FSMCV es va crear en 2015 per a situar en el primer plànol de l'escena musical una formació íntegrament de dones, com a reconeixement al treball de tantes intèrprets, directores, compositores i gestores culturals silenciades durant segles. La plantilla es compon de prop de 70 músiques procedents de societats de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre 18 i 60 anys. Aproximadament la meitat són estudiants.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià